Козметика от български охлюви хит на изложение в Берлин

Според експерти натуралният гел за лице обогатен с Q10 сваля видимо възрастта при дамите
Сериозен интерес предизвика българската натурална козметика на световно изложение в Германия. По време на “Зелена седмица” в Берлин български учени от Института по органична химия на БАН представиха биокомпоненти добити от нашенски охлюви. Единият от продуктите, който е разработен в Института по органична химия на БАН е изолираният от градински охлюви протеин: хемоцианин, или както се нарича още “синя кръв”. Другият продукт е слуз от охлюви, която притежава антибактериални и регенериращи свойства. Козметика с тези компоненти вече има на нашия пазар и отзивите от нейните качества са повече от добри.
От години се знае, че в химичния си състав охлювното месо съдържа вода, белтъчини, липиди, витамини и минерални вещества. Заради високото съдържание на цинк, желязо, магнезий, калций, натрий, както и на белтъци в месото, охлювите са е една от най-ценните и търсени храни в света. Днес освен като кулинарен деликатес, охлювите се използват все повече в медицината и в козметиката. Екстрактът от охлюви е известен с факта, че регенерира тъканта и възстановява счупена черупка на охлюва. Това е причината секретът от охлюви да има висока проникваща способност и мощен регенеративен потенциал. Козметичният продукт от българската серия „Сълзи от охлюв“ оказва благоприятно влияние върху костната система като укрепва ставните хрущяли и сухожилия, стимулира имунната система и има антиокседантно действие.
Лекари препоръчват регенериращия гел „Мукофикс“, който премахва зачервявания на кожата, възпаления и сърбежи. Облекчава чувствително кожата при възпаления като екземи, дерматити, псориазис и други.
Хит в дамската козметика определено е натуралният продукт Snail gel, обогатен с Q10. Този регенериращ гел за лице с екстракт от охлюви и коензин Q10 е разработен на базата на натурални биокомпоненти, които стимулират възстановяването, естественото регенериране и подмладяване на кожата.
„Сълзите от охлюв” и „Snail Gel+Q10” ви дават гаранция за качествен продукт с високо съдържание на охлючвен екстракт. Като комбинацията им би увеличила ефекта от ежедневната грижа против бръчки, кафеви петна, акне, белези от рани и кожни раздразнения. А за цялостна грижа,както за проблеми на лицето, така и за цялото тяло са създадени сапуните с екстракт от охлюв „Snail Soap” и гелът със секрет „Мукофикс”.
www.lugaikal.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *