Пловдивската компания MaxEurope, която притежава марките Shockblaze, Ferrini, Sprint, Chipolino и Velotec, произвежда 500 000 велосипеда на година, които отиват на европейския пазар. Холдинговото дружество е една от най-устойчивите в развитието си български компании с трайно присъствие на международния пазар.


MaxEurope е и един от най-големите работодатели в Пловдив с над 1000 служители. През 2014 г. компанията увеличи значително складовата си база и в момента се разполага на 50 000 кв. м площ.

Историята на MaxEurope започва през 1996 г, когато най-голямото дъщерно дружество на холдинга – Макском ЕООД, развива търговска дейност с велосипеди и стоки за отглеждане на деца. В края на 90-те компанията започва собствено производство на велосипеди, които за кратко време стават предпочитани от редица търговци в Западна Европа.
“Технологичните иновации, качеството и развойната дейност са неделима част от конкурентоспособността на всяко дружество опериращо на международния пазар. Затова прилагаме все по-стриктни стандарти за качество на продукцията, за да предоставим на нашите клиенти технологично по-съвършени  велосипеди и детски стоки с отличителен дизайн за всяка марка”, разказва създателят на холдинга Максим Митков.

Компанията е номинирана от Vip Business Awards 2017 за значими постижения в икономиката.

Източник: Economic

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 295 - Today Page Visits: 1
SHARE