Първата реколта от банани берат в манастир край Пловдив

Служители на манастира „Свети Георги“ край Пловдив отглеждат в двора му екзотични плодове. В светата обител растат над 15 бананови дървета, фурми и бамбук. Благочестива християнка дарила преди години бананово дърво на Белащенския манастир. Като на шега служителите в светата обител се грижат вече 6-та година за екзотичните за нашите географски ширини растения.
„Всички, които дойдат, идват първо тука, защото от вратата, като се отвори, това е първото, което виждат и се фотографират…“, споделя пред БНТ Елена Димитрова – домакин на манастир „Св.Георги“, село Белащица.

В края на този месец в манастира ще берат първата бананова реколта. Домакинът на светата обител разкри, че зимата го завиват с найлон, за да не замръзне.

„Да благодаря на Бога, засега от нищо не съм почувствала да страда, свети Георги му дава сили… Щом времето хубаво и има слънце, и влага, много бързо расте, много бързо.“, казва още Елена Димитрова.

Екзотичните растения се радват на голям интерес сред вярващите.

„Тука като дойда се чувствам много спокойна, направо изпитвам радост и това, което виждам – подобренията, които са направени, са неверояни…“, споделя една от вярващите жени, дошли да запалят свещ в светата обител.

В двора на манастира скоро ще даде плод и дървото с фурми, а най-младият член на в екзотичната градина с растения е младият бамбук.

Източник: Блиц

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *