Чанти от истинска кожа се изработват с усмивка в Капана

„Ваня работи с клиентите така, че те отново да се върнат”

Паулина Гегова

Вече знаем, че в квартала на творческите индустрии „Капана” има десетки работилници, които предлагат качествени изработки и обслужване. Занаятчиите си разбират от работата и отдават много от себе си, за да изработят продукт, който не само ще ви грабне окото, но ще ви остави повече от доволни. Такова е и арт студиото Giovanna на ул. „Фредерик Жолио-Кюри” 3. Собственичката му Ваня Маринова е жизнерадостна, всеотдайна и много усмихната. Преминавайки прага на магазина, ви осветява слънцето, застопорило се в усмивката й. Тя ще ви посрещне любезно, ще си поговори приятелски с вас и в същото време ще изслуша всичките ви желания.

Ваня се занимава с изработка на чанти от естествена кожа. Ателието се намира в „Капана” от шест месеца и се радва на редовна клиентела. Човек може да избере модела и цвета на чантата, а тя ще я направи.

Чантата от естествена кожа е съвсем друг клас чанта. Тя говори много за собственика си. Когато я поръчва, той поръчва неговото си нещо. Влага част от идентичността си, споделя чаровният майстор.

Целта на ателието не е да предлага конвеир. Не да прави евтини продукти, а качествени. Идеята за работилницата идва спонтанно. Преди Ваня е работила в голяма фирма като техник. Докосвала се е до големи марки като Версаче, Клое, Армани. Имала е възможност да прави мострите за тях и да навлезе в същността на световната мода. За добро или лошо, компанията бива продадена на италианец, който й предлага по-висока заплата, за да остане, но като шивач, а не техник, защото тези длъжности са запазени за италианци, а не българи. Това не устройва амбициозната жена. Тя иска да се развива, затова с помощта и подтикването от страна на децата й, решава да отвори собствено студио, в което да има пряк допир с клиентите.

Години наред тъпчех на едно място. Исках да продължа нагоре. Синът ми предложи „Капана”, заради концепцията на квартала. Тук е мястото, където могат да се намерят неща, различни от големите централни магазини. Неща, които хората истински ценят. Разбира се, на всеки му се иска бизнесът му да потръгне светкавично. Колелото да се завърти бързо, но не става така. Изисква се време! Когато изработих поръчките на първите си клиенти, те останаха толкова доволни, че се върнаха със свои приятели. Така се образува един кръг. Стъпка по стъпка, повече хора почнаха да идват. Изминалият Капана фест също много ни помогна за популяризирането на студиото, а през октомври ще участваме пак, обяснява Ваня.

Тъй като чантите се правят от естествена кожа, аксесоарите към тях също трябва да са качествени. Купуват се италиански аксесоари, с италиански ципове. Ваня прави и портмонета, колани, които изискват по-фини материали. За тях има специални машини, с които се постигат желаните резултати. Прави всичко сама, а ако е претоварена и среща затруднения, колеги от бившата й фирма й помагат на драго сърце.

Цялата статия и снимки може да видите на КАПАНА.БГ

Facebook коментар