Американка осъди Microsoft за обновяване на Windows 10

Жителката на Калифорния Teри Голдщайн осъди Microsoft да и плати $ 10 000, след като нейния компютър автоматично се обновил  до Windows 10, пише The Inquirer.

Според нея, след инсталирането на актуализацията, компютърът  започнал да работи много бавно и от време на време спирал да работи напълно, понякога в продължение на няколко дни. „Никога не съм чувала за Windows 10. Никой  никога не ме попита дали аз искам да  актуализирам [компютъра],“ – съобщи ищцата.

Тя отбеляза, че от Microsoft не могли да идентифицират проблема, така че тя завела  дело за да и компенсират   изгубената заплата и разходите за нов компютър. Съдът констатирал, че исканията и са законни и наредил  компанията да и плати $ 10 хиляди.

От Microsoft първоначално подали жалба срещу това решение, но по-късно я оттеглили. Корпорацията обяснила, че е по-лесно да плати парите на жената, отколкото да продължи процеса.

Според изданието, това е първият известен случай, когато някой е успял  да осъди Microsoft за актуализация на софтуера. / 30ДУМИ

Facebook коментар