Домът на автора на „Великият Гетсби“ обявен за продажба (СНИМКИ)

Домът, в който Франсис Скот Фицджералд написва дебютния си роман „Отсам Рая“ ( This Side of Paradise“) в Сейнт Пол, Минесота, от няколко дни е на пазара за недвижими имоти. Сумата от само 650 000 долара е необходима, за да стане някой новият собственик на красивата, изпълнена с история, драма и много силни чувства викторианска къща. Написвайки тук „Отсам в рая“, Фицджералд дава начален тласък на кариерата си, става известен, богат, жени се за своята любима Зелда и отприщва бохемския си живот, който не изоставя до последно.

Посочена като национална историческа забележителност, къщата на Summit Avenue в Сейнт Пол, Минесота, вече е в продажба. 3-етажният дом с четири спални, е построен през 1889.

02

Лайфстайл: Светла и луксозна дневна стая, артистично наредена

03

Време за почивка: Една от четирите в имота спални, елегантна и красива

04

Важна част от дома е трапезарията. Построена през 1889 г. от Кларънс Джонстън, къщата е запазила каменния си екстериор. Сегашният собственик Майкъл Джоунс твърди, че само за изминалата година е имал над 1500 посетители, пожелали да почувстват по-отблизо автора на „Нежна е нощта“ (Tender is the Night) Фицджералд.

05

Още един елегантен изглед от просторното жилище.

06

В обявата е казано: „Това, което прави този имот специален е, че тя се намира на най-дългия участък от викторианска улица.

07

Новият собственик ще притежава национална историческа забележителност, както е посочено в документите.

Въпреки че e известен най-вече с уникалната история за Великия Гетсби (The Great Gatsby), от която книга са продадени над 25 милиона копия по цял свят, Фицджералд е написал още „Красиви и прокълнати“ (The Beautiful and Damned). Последният му пети незавършен роман е Последният магнат (The Love of the last Tycoon), публикуван посмъртно.

„Или ти мислиш, или другите ще го правят вместо теб, ще взимат от силата ти, ще променят вродените ти вкусове, ще те цивилизоват и стерилизират.“

Това е гениалният Франсис Скот Фицджералд, един от водещите представители на т.нар. „изгубено поколение“ в литературата. Човекът, представляващ американската „Ера на джаза“ от 20-те години.

01

Красиви години. Танци, шампанско, красиво слово, страсти, любов и омраза, стил. Не Леонардо ди Каприо  (въпреки че, както винаги, игра добре във филма от 2012г.) Робърт Редфорд е моят Гетсби. Нежна е нощта са моите Франсис и Зелда.

 

Източник: e-vesti

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *