Енергийната структура на човека в невидимия свят

Изучавайки изложените Знания в книга „АллатРа”, просто не можехме да не обърнем внимание на новата информация, засягаща невидимата за човешкото око енергийна структура. Изложената информация действително е необикновена и дава ново разбиране не само за структурата на човешкото същество, а също така спомага за намирането отговорите на множество все още не решени въпроси в областта на психологията, физиката на тънките енергии, взаимодействието на човека с невидимия свят и себеподобните, физиологията, анатомията, традиционната медицина, която на днешен ден лекува последиците от заболяванията и забравя за причините, които се крият именно в тънко енергийния ни план.

Ще сравним традиционната информация за енергийната структура на човека, битуваща в обществото с Източника, на който се опира книга „АллатРа”. Също така ще представим допълнителна информация потвърждаваща един или друг източник. Както се казва теорията е мъртва без практика, което означава, че всичко е нужно да премине през призмата на собствения опит.

Първото нещо, с което се захванахме, е да си изясним в един стегнат вид, какво знае днешния човек за своята невидима енергийна структура от официалната наука. Нека да се потопим малко в историята и да проследим хронологически откритията в сферата на аурата, биополетата и енергетиката на човека за последните 200 години.

1810 – Йохан Волфганг Гьоте (Johann Wolfgang von Goethe) в неговият труд „История на цветовете“ описва видимата за някои хора светлина, излъчвана от растенията.

1845 – Ученият Карл фон Райхенбах (Karl Ludwig Freiherr von Reichenbach) изучавал човешката аура. Резултатите от своя труд той представил в списание Annalen der Chemie und Physik в 7 статии, които нарекъл „Изследване на магнетизма, електричеството, топлината, светлината и техните съотношения в жизнената сила“. Освен това ученият се занимавал с геология, изучавал нервната система в човека, сомнамбулизма, страховете, виталната или жизнената енергия в хората, която нарекъл одическа (от скандинавския бог Один). Според него тази енергия има позитивен и негативен потоци, светла и тъмна страна.

1885 – Американският професор по психология Джозеф Роудс Бюканън (Joseph Rodes Buchanan), който изучавал психометрията (наука, изучаваща теорията и методиката на психологическите измервания, включително и знанията, способностите, както и качествата на Личността) публикувал информация, в която твърдял, че някои хора имат способността да виждат аурата.

1895 – Сръбският учен Никола Тесла (Nikola Tesla), който по това време работел с променливия ток, показал със своите многобройни опити газообразното излъчване на живите организми с помощта на своя фотоапарат. Никола Тесла експериментирал със свръхниските и свръхвисоките честоти на електромагнитната вълна. Това му позволило да определи честотата и вида на модулацията в тънките тела на човека и други обекти. Малко по-късно ученият направил първата снимка на аурата – не само на върха на пръстите, а на цялото човешко тяло, използвайки свързано с тялото устройство.

1897 – Английският лекар Уолтър Дж. Килнър (Walter John Kilner), който оглавявал първият рентгенов отдел в Лондон изследвал енергийните полета в човека и се стремял да създаде апаратура, с която можело да се види човешката аура. Изобретил устройство подобно на стъклено кълбо изпълнено със синьото вещество дицианин. Наблюдавайки през стъклена леща Килнър и неговите колеги констатирали наличието на парообразна енергия, която излиза от живите организми. През 1911 година издал книгата „Човешката Атмосфера“, където твърдял, че след няколко минутно наблюдение през стъклената леща можел да вижда човешката аура и с невъоръжено око. В последствие открил различия в аурата хората, особено между децата и възрастните, както и бременните жени. Килнър и неговите колеги наблюдавали енергийно поле с ширина от 5-12 см извън физическото тяло, а също така много по-фин енергиен облак, намиращ се извън това поле.

1904 – Католическият свещеник Ландер Де Мойра изобретил първата елоктрографичен фотоапарат, но се предполага, че изобретението му било конфискувано от църквата и не било патентовано.

В началото на XX век, руският учен Александр Гаврилович Гурвич фиксирал енергийното излъчване на клетките и създал концепцията на биологичното поле – биополето. Ученият утвърждавал, че образуването на физическото тяло като такова се случва на основата на „информационно енергийния скелет“.

1928 – Американският лекар Стар Уайт публикувал книга с име „История на човешката аура“, където представил няколко вида аури, характерни при определени заболявания.

1937 – Английският биолог Оскар Багнал (Oscar Bagnall) публикува книгата „Произход на човешката аура“. Той усъвършенствал метода на Килнер, използвайки доста по-простичък и безопасен начин на оцветяване на лещата. Той смятал, че цвета на аурата, който вижда човешкото око е субективен, тоест всеки човек я вижда различно.

През 30-те години на XX век, руският биолог В. Лепешкин направил важно откритие. Изследвайки момента на смъртта, той забелязал как именно в този момент се случва мощен изблик на неизвестно за науката излъчване. Тоест, след смъртта на човешкото тяло, някаква енергийна субстанция, напуска тялото. Той нарекъл това излъчване некробиотично.

1939 – Симеон Давидович и Валентина Хрисанфовна Кирлиан открили нов начин за заснемане на невидимата за окото аура, използвайки високочестотно електрическо поле. Този апарат се смята за доста по-практичен от устройството на Тесла, тъй като няма нужда от окачването на различни проводници към човешкото тяло. Самия метод се базира на електрическия ток и фиксира енергийните потоци върху фотографската плака (без фотоапарат). Изследваният обект се поставя върху светочуствителната фотографска плака, изолира се от външната светлина и се фиксират единствено енергийните полета на обекта. Методът се нарича „ефекта на Кирлиан“. Неговите автори го регистрирали и получили много отзиви. Но по-късно бил засекретен за дълъг период от време.

Един от първите, който по-късно започнал да използва метода на Кирлиан бил немският лекар Питър Мандел, който разглеждал аурата като енергиен поток, определящ жизнената активност на човека. Той създал таблици, които позволявали да се определи състоянието на отделните органи и системи в зависимост от излъчваната светлина.

През 70-те години на XX век, президиума на Академията на науките в СССР било взето решението да се възобновят изследванията свързани с аурата.

1981 – Доктор Ерасов П.Е. заснема аурата на вътрешните органи с фото сонда. Оказало се, че всяка капка кръв има свое енергийно излъчване.

През 80-те години на XX век, в Краснодарския край (СССР), в продължение на няколко години, изследователската група изучавала връзката между заболяванията и излъчването на възглавничките на пръстите. Била установена точна взаимовръзка.

1996 – Руският професор Константин Коротков патентовал устройство за газоразрядна визуализация, благодарение на което може да се фиксира и анализира електронното изображение на аурата с помощта на компютър. Коротков създал диагностични таблици, също така създал и други устройства на основата ефекта на Кирлиан. Опитал да направи анализ на послесмъртното излъчване и да го свърже с причините на смъртта.

В края на XX век, в целия свят, били разработени повече от сто варианта на устройство за фиксиране на аурата. Днес, тези открития се използват активно в областта на психическите изследвания – парапсихологията, биоенергетиката и енерфоинформатиката.

Известно е, че биополето на човек се запазва дълго време и в личните вещи, и дома. Това било потвърдено с опитите на Г. Сергеев, изследвайки къщата музей на Константин Цилковски в град Калуга. Освен това е известно, че всяко докосване до някакъв предмет, движение и дори поглед – оставя енергийни следи, които могат да бъдат фиксирани. Провеждат се изследвания в сферата на изкуството и влиянието му на човешкото психическо и физическо здраве, енергийните и вибрационни въздействия.

Светослав Николаевич Рьорих също отделял много време на изследването на аурата, енергетиката на живия организъм и влиянието на изкуството върху човешката аура. Освен това информация за аурата има в труда на Елена Рьорих „Учение на Живата Етика“.

На днешен ден е известно, че всяко материално тяло има свои физически полета, които се определят от случващите се вътре в обекта процеси. Това се отнася и за човека. Учените вече са установили, че човек е електромагнитно същество, което е съставено от физическо тяло и различни физически полета (електрически, магнитни, лептонни, биогравитационни, биоплазмени), а също така и СВЧ, инфрачервени, рентгенови излъчвания. Процесите, протичащи в човешкия организъм (например електрическата активност в мозъка, сърцето, пулсацията на кръвоносните съдове, мускулната активност, процесите на обмяна и т.н.), пряко влияят при формирането на физическите полета. Във всички процеси в човешкото тяло участват заредени частици, молекули и цели системи, в резултат, на което се образуват така наречените потоци, течащи с различна скорост и в различни посоки. Именно наличието на тези процеси поражда физическите полета и вълни, генерирани от човека. Смята се, че електрическата активност на енергийното поле около самия човек е стотици пъти по-силна от тази вътре в него.

Проучването ни в интернет показа, че на днешно време има огромно количество информация свързана с аурата и физическите полета на човека. Голяма част от нея се използва с цел подобряване здравето на физическото тяло и енергийните му обвивки, възстановяване на силите, постигането на материално и семейно благополучие, енергийно лечение и др.

Изводът ни е, че са проведени огромно количество научни изследвания, но въпреки това няма задълбочен поглед в същността на произтичащите процеси. Така и не успяхме да открием нещо наистина фундаментално, което да кореспондира с информацията в книга„АллатРа”

Представяме на вашето внимание откъси от книгата, които ще ви дадат общо разбиране относно човешката енергийна структура:

„Ригден: Какво представлява човешкото същество? Човешкото същество в своя живот представлява многоизмерен пространствен обект, изграден около Душата, притежаващ собствена разумна Личност. Видимата за окото обичайна форма и устройство на физическото тяло, заедно с неговите физикохимични процеси и система на управление (в това число и материалния мозък) – е само част от общата конструкция на човека, която се отнася към трето измерение. Т.е. човек се състои от Душа заедно с нейните информационни обвивки, Личността и структури, състоящи се от различни полета намиращи се в различни измерения (в това число физическото тяло разположено в трето измерение). (книга АллатРа, страница 83)“

„Ригден: Човекът в невидимия свят – е сложен информационен пространствено – ориентиран субект, който се намира стабилно едновременно в шест измерения. На съвременните хора за сега им е сложно да го разберат, но се надявам, че с развитието на нови клонове на физиката и биофизиката, науката ще достигне до този факт. Човекът се намира стабилно едновременно в шест измерения, който постоянно си оказват взаимно влияние едно на друго. (книга АллатРа, страница 189)“

По-нататък:

„Ригден: Без съмнение, по-просто казано, с помощта на съвременните инструменти или определени техники за медитация могат да се видят различните честоти на светлината, електромагнитното поле на човека, формата на аурата и така нататък. И цялата тази нееднозначна човешка форма може да се разглежда в триизмерното пространство, което, в съчетание с времето представлява четвъртото измерение. А вече в петото измерение, от позицията на взаимодействие с фините енергии, човек изглежда по съвсем различен начин – във формата на пирамида с отделен връх. В шестото измерение се случва малко усъвършенстване на пирамидата… (книга АллатРа, страница 209)“

„Ригден: Енергийното тяло, намиращо се в шестте измерения, при хората е почти еднакво – има формата на четиристенна пресечена пирамида с отделен връх. Само че повечето хора просто не го виждат и дори не знаят за неговото съществуване. Но това не означава, че то не влияе на живота, съдбата и действията им. Както казват хората, „докато не те заболи нещо, дори не си спомняш за него, ако разбира се, изобщо знаеш за неговото съществуване“. Когато човек работи усилено над себе си, занимава се с духовни практики и се грижи всеки ден за освобождаването на своята Душа, неговата енергийна конструкция се трансформира и постепенно се превръща в една качествено различна структура, за която вече разказах. А когато Личността се слива с Душата, се образува съвсем ново Духовно Същество, което вече не се нуждае от материална обвивка. С други думи, благодарение на това, „жителят“ на триизмерния свят се превръща в „жител“ на седмото измерение. (книга АллатРа, страница 307 – 308)“

„Ригден: Нека се върнем към разговора ни за конструкцията на човека в невидимия свят. Човека, както и другите информационни обекти от материалния свят, започвайки от гигантските звезди и стигайки до най-малките частици, има определени проекции, свои така да го наречем „огледални“ отражения в енергиен план. Различните народи през различните епохи са ги описвали по различен начин в летописите на тайните знания, свещените текстове и рисунките на невидимата структура на човека. Условно ще наречем тези живи проекции „Същности“, защото те са напълно разумни (при това повече отколкото човек предполага) и имат свои характеристики. Сами по себе си тези Същности представляват енерго – информационни структури, определени локални центрове. В невидимата конструкция на човека, това са такива неотделими части, както например във физически план главата, ръцете и т.н. В центъра на конструкцията (по средата на всички човешки проекции) се намира Душата.

Същностите се явяват енерго – информационни структури и имат важна роля, както в живота на човека, така и в неговата послесмъртна съдба. Те притежават огромни възможности, свързани с другите измерения, където взаимодействието се случва на тънко енергийно ниво. Благодарение на тях, човек може да осъществява влияние върху света от позицията на висшите измерения включително и шестото. Същностите биват обозначавани в зависимост от тяхното месторазположение около човешката конструкция и се ориентират условно спрямо физическо тяло: Предна, Задна, Дясна и Лява. Те представляват основни полета, нека ги наречем „живи страни“ на четиристенната пресечена пирамида в общата конструкция на човека. Те се намират ориентировъчно на разстояние една протегната ръка от физическо тяло и в съответствие със своите наименования се позиционират: отпред, отзад, отстрани (от ляво и дясно)… Всяка от четирите Същности представлява индивидуално енергийно поле. Образно казано, „енергийна сферична мъглявина“, която може да се превръща във всяка една мислеформа, която човек задава: огледално отражение на самия човек или какъвто и да е образ на животно, дух и т.н. Може да се каже, че при изпълнението на определени медитативни техники, намирайки се в изменено състояние на съзнанието, човек е способен, концентрирайки се с цялото си внимание, да зададе на някоя от Същностите определен мислен образ и тя да го материализира. (книга АллатРа, страница 232 – 235)

Предлагаме на вашето внимание видео разказващо за енергийната структура на човека:

Независимо, че все още няма официално признание от науката относно съществуването на пирамидалната конструкция в тънко енергийната структура на човека, пресечената пирамида с връх е много добре известен на всички символ. На днешен ден той се използва активно на гърба на доларовите банкноти, а също така и в знака на Шамбала. Най-интересното е, че двата символа се различават и съдейки по всичко имат право противоположен смисъл във връзка с развитието на човешката личност.

„… В знака на Шамбала е изобразен лотосов цвят, в който се намира пресечена пирамида с триъгълник на върха и око вписано в пирамидата. Окото – е всевиждащото око на Бога. А триъгълника на върха означава съединението на трите основни принципа – Бог, Лотос и Аллат…(книга Сенсей 4, страница 431)“

Антиподът на знака на Шамбала се явява един от символите на „Волните Каменоделци“ – пресечена пирамида с връх и всевиждащо око в него (окото на Ариман), също както на доларовите банкноти. Сред „простолюдието“ този символ е известен и като основният символ на тайната организация на масоните.

Изхождайки от представените в книгата знания за енергийната структура на човека, можем да направим логическия извод:

 

 • „Окото“ в знака на Шамбала, намиращо се в центъра на пресечената пирамида е Душата, чиста антиматерия или частичката от Бога –Духовния аспект.
 • „Окото“ в масонския знак, намиращо се във върха на пресечената пирамида, където се намира личността и където се зараждат мислите – Материалният аспект.

 

Напълно резонно е да направим съпоставка и с множеството каменни пирамиди, разпръснати по цял свят, които на днешен ден се явяват загадка за нашата „разумна“ технократична цивилизация. Не е тайна, че пирамиди има на всички континенти, които макар и обраснали с хилядолетна растителност все още напомнят на хората за сакралните Знания, притежавани някога от нашите предци. Много от пирамидите като Хеопсовата (Египет), Кукулкан (Мексико), Ко Ки (Тайланд) Алтун Ха (Белиз), Копан (Хондурас), Гуимар (Канарските острови) са се строили пресечени, което е пряко указания към човешката енергийна конструкция.

Ето и откъс от книгата „Сенсей 4”, свързан с пирамидите, който заслужава особено внимание:

„Мястото, което Имхотеп избрал за строежа на пресечената пирамида не било никак случайно. То било разположено на края на платото, на което на разстояние няколко километра се намирал Големия Сфинкс. Обяснявайки плана за строителство на фараона, жреците и велможите, Имхотеп мотивирал избора на пустинното плато с близостта на комплекса до град Мемфис и прекрасната гледка, която се отваряла към града. А всъщност, това място точно съответствало с част от отбелязаните географски координати от „звездната карта“, която някога му показал Съкровеника. Големият Сфинкс, който бил издигнат дълго преди това време (а не след живота на Имхотеп, както сега предполагат, видите ли по време на строежа на големите пирамиди!), се явявал важен ориентир за точното местоположение на дадената пирамида.
Това грандиозно строителство било разпънато не в едно десетилетие. Защо? Защото едно е обектът да бъде построен, а друго е да започне да „функционира“. А най-важното, което било необходимо за това са – високодуховните хора, при това, както мъже, така и жени. За тяхното възпитание Имхотеп изразходвал много години, поради което разпъвал и сроковете на строежа на съоръжението, обяснявайки на елита забавянето с усъвършенстването на своя архитектурен план.“

Тоест, каменните пирамиди са се строили, с цел да бъдат активирани, за което били необходими високо духовни хора, именно в това е голямата тайна на пирамидите. Но как били активирани и с каква цел? Кои са били тези високодуховни хора? Нашето разследване отвори още повече въпроси, затова ще оставим темата отворена, а сега да направим изводите:

 

 • 1. Голяма част от информацията, намираща се на днешен ден в интернет пространството е доста съмнителна и се поднася на хората, без каквато и да е обосновка или задълбочено изследване. Проследява се явна материална подмяна – подобряване на своето енергийно поле с цел физическо здраве, благосъстояние, престиж, което няма нищо общо с духовното развитие на човека.
 • 2. Благодарение на труда на много учени може да се проследи взаимовръзката между физическото състояние на човешкото тяло и неговата аура.
 • 3. За първи път в света, в книга „АллатРа”, се дава солидно обоснована информация за тънките енергийни слоеве в енергийната структура на човека, а именно пресечената пирамида с връх. Все още не сме намерили нито един съвременен източник описващ тази информация, независимо, че в древните култури по света, техните текстове и артефакти тази Знания да са предостатъчно. Книга„АллатРа” представя в един синтезиран и добре обоснован вид Знанията, които някога хората са знаели и практикували. Несъмнено, поднесената информация ще даде нов тласък в изучаването на тънките тела на човека.
 • 4. Пресечената пирамида с връх (пирамидалната енергийна конструкция на човека) е известен и широко използван сакрален символ. „Окото“ в пресечената пирамида или във върха й сочи към нейният „притежател“. Когато „Окото” се намира в пресечената пирамида – това олицетворява Бог, а когато e във върха й – към Ариман или Абраксас, Сатана, Системата, Животинския Разум, на когото, както му е по-удобно.
 • 5. Най-големите каменни пирамиди в света, чиято възраст датира от няколко хиляди до няколко десетки хиляди години, също представляват пресечена пирамида. Великите пирамиди в Гиза са прекрасен пример за пресечена пирамида с връх (пирамидион).
  От това си правим извода, че хората от древността изобщо не са били диви и необразовани, както твърди официалната наука. Филмът„Откровението на Пирамидите“ е едно прекрасно доказателство за това.
 • 6. Зад каменните пирамиди определено има голяма сакрална тайна. Те били строени, с цел да бъдат използвани от високодуховни хора.
 • 7. Четирите страни на пирамидата в енергийната конструкция на човека са пряко свързани с четирите енергоинформационни разумни Същности в човека, които оказват постоянно въздействие върху Личността.
 • 8. И накрая, в книга „АллатРа” са описани духовните практики „Четворка“ и „Пирамида“, които позволяват на всеки желаещ да почувства своите четири Същности и пирамидалната енергийна конструкция.

 

Препоръчваме на всички читатели да не се осланят единствено на вярата си, а да проверят самостоятелно информацията. Това ще им донесе личен опит, по-задълбочено разбиране на дадената информация и възможност за достигане за на истината, която не е притежание на единици избрани, а достояние на всички хора на Земята.

Източник: „RGND”

Превод: allatra.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *