Ето защо при жените над 30 ханшът често нараства рязко – не е феномен, просто тялото ни се подготвя за нещо специално:

Увеличаването на бедрата и ханша чак основата на талията – не е проблем, а нещо съвсем естествено, с което се сблъскват жените около 30-не.
Ново проучване, проведено от експерти от университета в Питсбърг, разкри истинската причина, поради която при голям брой жени на възраст около 30 започват да се увеличават сантиметрите около бедрата.
Оказва се, че извитите форми са свързани с раждането: колкото по-пищни са те, толкова по-умни (при наличието на равни други условия) ще бъдат вашите деца.
Факт е, че мазнините по женските бедра съдържат много ценни хранителни вещества за мозъка на бебетата. Нещо повече, именно поради тази причина много жени, които се опитват да намалят теглото си, обикновено имат по-тънка талия и малки гърди, но трудно губят мазнини от бедрата.
Професор Уил Ласек казва, че количеството мазнини по бедрата на жените пряко влияе на интелектуалното и емоционално развитие на детето: колкото повече хранителни вещества има там, толкова повече получава детето по време на бременност и кърмене, и толкова по-спокойно и разумно то ще расте.
Защо бедрата нарастват в годините близо до 30-те? Вероятно защото природата е убедена, че тази възраст е идеалната за раждане (може би на още едно) дете.
“Мазнините в ханша са депо за изграждането на детския мозък. Факт е, че мазнините в бедрата са обогатени с DHA (докозахексаенова киселина), което е особено важен компонент на човешкия мозък “, – казва Ласек.
И допълва:
“Изглежда, че жените са се развили така, че да натрупват и задържат тези мазнини, докато детето стане достатъчно голямо, за да пие майчино мляко”
Мастните клетки като цяло са много важни по време на бременността. Така плод усвоява от тях хранителните вещества много по-ефективно, отколкото организма на възрастен. Ето защо обикновено жени, които кърмят, губят тегло много по-бързо след раждането от тези, които не го правят.
Lassek подчертава, че когато една жена кърми детето си, тя изгаря мазнините по-бързо, отколкото ако се поти във фитнес залата.
Дейвид Бейбридж от Университета в Кеймбридж потвърждава:
“Има доказателства, че жените с големи бедра износват деца с по-високо IQ».
Мускулната маса при жените е три пъти по-малко от мускулната маса при мъжете.
Ето защо мъжете губят тегло по-лесно.
Но изследователите-специалисти от Питсбърг открили друга любопитна подробност: жените много по-лесно губят мазнините, концентрирани в областта на корема, отколкото тези, концентрирани в ханша.
Независимо от това дали имате наднормено тегло под кръста или не, тялото ви ще се раздели с него много неохотно.
Източник: За Жената
Facebook коментар

Сподели