Овен: Не сте по тънкостите

Не сте способни на подлости просто защото… не сте способни. Уменията ви да въртите интрижки са посредствени и обикновено стават очевидни за всички. Опитите ви да иронизирате са смешни. Иначе се стараете. Понякога дори полагате сериозни усилия, но коварството ви винаги се оказва най-обикновено злосторничество. Овните сте по-скоро цунами, а не подводно течение. Но някои от вас са овладели и изкуството да обиждат под предлог, че искат да са любезни.

Телец: Никой не ви се връзва

Какво е подлост? Бихте искали да знаете отговора на този въпрос. В главата ви витае един идеализиран образ на вас, самият, като демонична кръстоска между Макиавели и Луцифер. Обичате да си фантазирате, че сте кукловод, който дърпа конците. И така хубаво се преструвате на гениален подлец, че сами си вярвате. Дали ще останете изненадани, че никой друг не ви се връзва на тези глупости? Дори когато отмъщавате – а в това сте много добри, пак го правите злобно, но почтено.

Близнаци: Мошеничество и измама

Вие сте гениални – може би не в тънките изкуства като бродиране на гоблени и традиционни японски танци, но със сигурност ви бива в изкуството да омагьосвате с думи. Умеете вербално да извивате ръцете на хората, и то така, че те самите да не се усетят. Но в същото време сте аморални и склонни към мошеничество като океанографа Жак-Ив Кусто, който пускал мастило в океана, за да предизвика схватки между октоподите и да ги заснеме. Зли сте с хора, които ви отегчават.

Рак: Мнителността ви развързва ръцете

Може и да сте манипулатори, но го правите с добро сърце. Колкото и да сте почтени, от вас може да се очаква да извършите някое внезапно коварство. При вас подлостта не е осъзнат акт, а по-скоро нещо, което се случва, докато съвестта ви подремва. Ако осъзнаете, че не сте постъпили добре, се терзаете. Но безкрайната ви мнителност може да стане причина да извършите по-тежко злодеяние от онези, които после ги пишат в съда като “престъпление в състояние на афект”.

Лъв: Рефлекторни манипулатори сте

За вас целта оправдава средствата и точка. В зависимост от темперамента средствата на Лъва варират от осъзнато злодеяние до фино, почти рефлекторно манипулиране. За второто използвате всякакви средства от богатия си артистичен арсенал. Дори и такива, които не съвпадат с представата за Царя на животните, например симулиране на крехка безпомощност, отчаяние или болест. В състояние сте да предадете близък човек, ако има опасност да ви дискредитира в очите на околните.

Дева: Подлеете директно и честно

Тънката полуизмама, така наречената бяла лъжа и други шменти-капели са вашите средства да си пробивате път в един враждебен и тежък живот, какъвто е вашият. Между вас и истински подлата постъпка стои тънка тюлена завеса, която може да бъде преодоляна при следващия порив на вятъра. А когато сте подли, го правите така директно и честно, че няма как да ви се разсърди човек. И все пак сте почтени хора, които обикновено държат на думата си. Освен ако обстоятелствата не налагат нещо друго.

Везни: Не може да се разчита на вас

Не сте от най-подлите. Като цяло сте почтени хора. Единствено безсъвестната ви склонност да изкривявате истината – и дори да най-откровено лъжете – ви нареждат сред отявлените подлеци в зодиака. За вас истината е свещена. Проблемът е, че тя е аморфна същност и затова често се променя според интересите ви. По тази причина на думата ви рядко може да се разчита. Безсмислено е да ви обвиняват, че не сте спазили обещание, тъй като на вас ама въобще не ви пука.

Скорпион: Вие сте Божието възмездие

Твърди се, че сте отлични манипулатори, но единствената подлост, на която сте способни, е да издебнете врага в тъмното и да го ужилите смъртоносно. Но само след като си го е заслужил! С какво? Може би е понечил да ритне кучето ви и не е уцелил. Или е бил ваш приятел, но е постъпил предателски. (Това, че той самият не осъзнава какво е сторил, не го оправдава.) Всъщност вие не сте подлеци, вие сте жилото на Божието възмездие, когато Бог се забави прекалено много.

Стрелец: Мачкате в името на правдата

Странно е че такива пословични борци за справедливост и истина като вас могат да постъпят много зле дори и с най-близките си хора. Може да ги смачкате, унизите и дори нараните физически. Но за това си има обяснение. И то е, че чувството ви за справедливост понякога излиза от баланс, отскубва се от нормалната си орбита и се понася в някаква неизвестна посока. Вие, разбира се, сляпо го следвате. И ето как се получава, че Стрелецът, вместо да е почтен, постъпва подло и несправедливо.

Козирог: Само за отмъщение

Вие сте свестен човек. И съседът ви, който до два часа посреднощ ви пуска чалга, и той е свестен човек. Защо? Защото и двамата сте Козирози. Обаче, да речем, че решите довечера да ударите чалгаря с „Рамщайн“ по мегамощната си уредба – това лошо дело ли е, или възмездие? Ако някой ви е обидил и търсите начин да му го върнете, като се ровите в мръсните му ризи дни наред, само и само да откриете как да го дискредитирате и да му го върнете тъпкано, това подлост ли е или акт на справедлива мъст?

Водолей: В името на висшата справедливост

Вие сте подляри финяги. Така се виждате в собствените си очи. Всъщност трудно е да се намери по-малко подло същество от Водолея. Дори и да извърши голяма свинщина, да лъже като разпран или да натвори цял куп безобразия и да се оплете в интрижки като пиле в кълчища, Водолеят няма да го е направил от лоши намерения, а в името на висшата справедливост. Единственият проблем е, че сте пълни екстремисти и с това сериозно може да навредите – най-вече на себе си.

Риби: Не мътят водите без причина

Сдържани, на вид, спокойни и дори измамно уравновесени, вие, Рибите, сте сякаш над нещата. Колко сте подли всъщност е неустановим от науката факт, но зложелателите подозират, че дълбоко в душата ви дебне един подлец, който само чака картбланш да излезе на бял свят. Раждането му може да бъде провокирано само от много крайни обстоятелства, например брутално насилие срещу личността ви. По принцип Рибите не мътят водата на другите заради самото удоволствие от злото дело.

Източник: girl.bg

Facebook коментар
Total Page Visits: 1285 - Today Page Visits: 1
SHARE