Историята зад трогателната снимка Таткото с чадъра , която стана хит в интернет

Тази снимка, която беше качена в Reddit преди броени дни (14.09.2015 – петък), вече е видяна повече от 3.9 милиона пъти.

Фотографията на мокрия до кости баща, който използва чадъра си, за да предпази сина си от дъжда въздейства на милиони хора по света тази седмица.

Фотографът е 25-годишният Юмина Чой от Куйнс, Ню Йорк. Чой публикува снимката в Reddit този петък с посланието “Надявам се синът да порасне и да осъзнае какъв щастливец е… предайте нататък.”По-късно същата вечер , друг юзър в Reddit я споделя с простото послание “Бащи”. От този момент до сега снимката има 3.9 милиона преглеждания.

“Излизах за работа и валеше проливен дъжд. Аз отворих чадъра си, изправих поглед и там бяха сина и бащата, ходейки” — обяснява Чой за Yahoo Parenting. “Тъкмо щях да пресичам улицата и просто исках да направя снимка, която да покажа на приятелите си вечерта. Исках да видят това, на което станах свидетел.”

Чой обяснява, че това, което го е впечатлило е, че: “бащата носеше коженото си куфарче и малко храна, и вместо да се тревожи за себе си , той даде чадъра на сина си. Всъщност синът му дори не го държеше; баща му го държеше вместо него, но само определени хора ще помислят за това.”

Всъщност не е бащата това, което прави впечатление на Чой, а самият момент: “Беше сладко. Напомни ми за моя баща и всичките пъти, когато той е правил тези мили неща, но аз дори не съм осъзнавал.”Според Чой момчето дори не е осъзнавало саможертвата на баща си. “Мисля, че ядеше нещо. Не мисля, че той дори осъзнаваше през какво минава баща му през това време.”

Важна ли е тази снимка, според вас?

Източник: Фрамар

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *