Никога не хвърлям утайката на кафето – научих приятелките си, даже козметичката иска рецептата!

Колко е хубаво да започнете деня си с освежаваща чаша кафе. Тази ароматна напитка няма само стимулиращ ефект – зелените изпечени зърна съдържат набор от витамини и минерали, особено полезни за кожата.

Ексфолиантите и маските със смляно кафе почистват кожата от старите клетки, придават свежест и лек нюанс на тена. Особено внимание заслужава способността на кафето да се бори с целулита и да премахва стриите по време на бременността и след нея.

За приготвянето на ексфолианти и маски може да се използва прясна утайка от кафе или прясно смлян прах.

Топ 5 ексфолианти за кафе

  1. Най-лесният скраб с кафе.  Смесете една чаена лъжичка кафе с гъст течен сапун или душ гел, внимателно масажирайте проблемните области, изплакнете с вода.
  2. Ексфолиант за суха кожа.  Смесете 50 мл бадемово масло, две супени лъжици кафе и две супени лъжици мед.
  3. Лек за целулита.  Вземете в равни пропорции зехтин, утайка от кафе и морска сол, добавете 3-4 капки масло от джинджифил. Масажирайте проблемните зони в продължение на 10 минути, след това изплакнете с топла вода без сапун.
  4. Пилинг маска за отпусната и провиснала кожа.  Смесете една супена лъжица всякаква козметичен глина със същото количество кафе, добавете минерална вода до консистенция като заквасена сметана. Нанесете маската върху проблемните зони на тялото, увийте с фолио и оставете за 60 минути. След това изплакнете с топла вода и намажете с овлажняващ крем.
  5. Скраб за лице.  Подхранва идеално всички типове кожа. Смесете чаена лъжица мед с една чаена лъжичка кафе и една чаена лъжичка зехтин. Използвайте скраба 1-2 пъти седмично.

скраб кафе основания за лице

Ексфолианти и маски с кафе могат да се използват ежедневно, за да се постигне желаното състояние на проблемните области. Противопоказания за използването на такива средства са: алергия към компонентите, увреждане на кожата.

Източник: За Жената

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *