Има хора, на които им е провървяло, и са се родили с кафяви очи, но това не е единственото, с което ги е дарила Съдбата

Изследвания на учените са показали, че хората с кафяви очи  имат уникални черти. Може би това има нещо общо с определен набор от гени, които засягат не само цвета на очите, но също така и характера на човека. Днес ще поговорим за това кое е общото в характера на хората с кафяви очи. Както и за това към какви болести са предразположени кафявооките.

В началото нека разберем какво и как виждат кафявите очи.

Изследване, направено от университета в Луисвил, показва, че хората с кафяви очи имат малко по-добро време за реакция, когато участват в някои спортни дейности, за разлика от онези, чиито цвят на очите е по-светъл.

Кафявите очи са кафяви, поради наличието на пигмент, известен като меланин. Този пигмент, също така, прави кожата през лятото светлокафява. Тъмнокафявите очи имат повече меланин, а по-светлокявявите – по-малко меланин.

ochi-cviat

Меланинът защитава организма от някои видове рак. Изследванията показват, че хората с кафяви очи е по-малко вероятно да се сдобият с рак на кожата.

Освен това, немалка част от хората с кафяви очи имат нисък праг на болка

ochi

Едно скорошно проучване показва, че от 58 жени, тези със светли очи са склонни да изпитват по-малко болка при раждането, в сравнение с жените с тъмни очи. Хората с кафяви очи по-рядко лягат на кушетката на психоаналитика. Те изпитват по-малко безпокойство, депресия и отрицателни мисли.

Други изследвания показват, че цветът на очите също може да посочи как се справяме, когато пием алкохол

Светлооките носят повече, за разлика от хората с по-тъмни очи, които пък са и по-емоционални пиячи.

Психолозите смятат, че мъжете с кафяви очи са по-емоционални, отколкото другите мъже. Те са в състояние да чувстват и разбират дамите, и са с една идея по-толерантни. И още нещо – процентно сред хомосексуалните хора, без значение дали става въпрос за мъже или жени, повече са онези, чиито очи са кафяви.

jake

Кафявооките са емоционални и често могат да плачат, защото са съпричастни към проблемите и болките на другите хора. Според психолозите, хората с кафяви очи имат големи сърца. Жените с кафяви очи по-лесно показват своята любов и са готови да направят всичко за своя партньор и семейството.

Хората с кафяви очи трябва да бъдат много внимателни. Доброта, искреност, способност да съчувстват – това са все красиви черти. Но има и хора, които могат да се възползват от тях… без угризение на съвестта.

Източник: lekuva

Facebook коментар
Total Page Visits: 2283 - Today Page Visits: 1