Бързи пълнени картофи, с които ще си оближете пръстите (вкусна рецепта)

Предлагаме ви рецептата за лесни и бързи пълнени картофи, с които пръстите ще си оближете. Няма начин да не ви се получат, защото са наистина елементарни за правене, а стават малка фантазия.

Трябват ни десет картофа, 500 грама кайма, две глави лук, 250 грама сметана, 30 грама бекон, магданоз, копър, зелен лук, чесън, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука и след това да го запържим до златист цвят. После прибавяме към него и каймата като ги запържваме за около десетина минутки. Подправяме си ги на вкус и заливаме с 50 грама от сметаната. Задушаваме ги за пет минути.

После си почистваме картофите като отрязваме горната им част и издълбаваме вътрешността им. Приготвяме си соса като нарязваме на ситно всички зелени подправки, заедно с чесъна и бекона, подправяме си пак на вкус и слагаме и сметаната.

Накрая трябва да напълним вътрешността на картофите с каймата, а вече напълнените картофки да ги затворим с похлупачетата им. Заливаме ги обилно със соса и ги пъхаме във фурната, където ги оставяме да се запекат до пълна готовност.

Тази рецепта е една от любимите ни, защото става едновременно много вкусна, но и много различна и красива за поднасяне. Усеща се идеята на домакинята и това, че се стреми да поднася не само бързи и обикновени ястия на трапезата, но влага и творчество.

Пожелаваме ви да си ги хапнете тези картофи с огромна наслада и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

Източник: ТОПактуално.ком


Българи в чужбина публикувайте сами своята история в Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимка или видео от страната в която сте.

При въпроси пишете на електронната ни поща chujdozemec@yahoo.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *