Опитвали ли сте кюфтенца от гъби: Умът ще ви се вземе (зверски вкусни са)

Предлагаме ви една уникална, направо убийствено вкусна рецепта за кюфтенца от гъби. Да, от гъби. Не се чудете, ами непременно я опитайте, защото ще останете като омагьосани. Толкова са апетитни, че оставяне нямат.

Да ви предупредим и, че направата им хич не е сложна и с нея отлично ще се справи и най-лошата домакиня. Така че късмет в майсторенето!

Трябват ни един килограм пресни гъби, 150 грама олио, 50 грама краве масло, 100 грама прясно мляко, три яйца, 150 грама бял хляб, 50 грама брашно, 50 грама галета, черен пипер, сол на вкус, магданоз.

Първо трябва да нарежем на ситно гъбите и да ги задушим, докато омекнат в малко вода. След като са вече задушени и се охладят, ги смиламе. Към тази получена вече каша прибавяме накиснатият предварително в прясното мляко хляб, подправките и едно яйце.

От тази вкусна смес започваме да си правим кюфтета, които после овалваме последователно – първо в брашното, после в галетата и накрая в останалите разбити яйца.

Тези чудни и различни кюфтета от гъби се пържат и от двете страни в загрята предварително мазнина. Разкошни са и не само на вкус, а и защото са толкова бързи, че стават буквално за 20 минути.

Тези гъбени кюфтенца всеки път предизвикват удивлението на хората, които ги вкусват за първи път. Затова не пропускайте, когато ги направите, да поканите добри приятели на вечеря и да им покажете майсторлъка си насред веселия разговор.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Източник: ТОПактуално.ком

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *