Сюрреалистични снимки на балетисти, танцуващи из улиците на Куба

Какво, мислите, би направил фотограф, чиято дългогодишна мечта е да посети Куба, веднъж озовал се по улиците на Хавана с камера в ръка?

Сюрреалистични снимки на балетисти, танцуващи из улиците на Куба

Сюрреалистични кадри на балетисти, танцуващи из улиците на Куба

Това едва ли е първият отговор, който ви идва наум, но именно това би сътворил артист, влюбен в танцовото изкуство, чийто Instagram профил е прочут в цял свят с невероятните си снимки на танцьори, демонстриращи умения в градска среда.

Наскоро получил малка субсидия, за да осъществи мечтата си, фотографът Омар Роблес заснема  балетисти, танцуващи из улиците на Хавана. Кадрите му са почти сюрреалистични, а самите танцьори изглеждат като застинали в средата на 50-те години на миналия век.

Издръжливостта е в кръвта им

В блога си Омар споделя, че за него кубинските балетисти са едни от най-добрите в света. Дали защото движението и ритъмът текат по афро-карибските им вени или защото руската школа на обучение е част от наследството им, за него няма значение. Фотографът е влюбен в изкуството им.

Кубинци се борят непрестанно, за да се задържат на повърхността. Нищетата, в която живеят, е впечатляваща. И все пак, също като балетистите си, те полагат нечовешки усилия с устойчивост и елегантност, каквито аз никога не съм виждал. Това затова кубински балетисти винаги са били велики, поколения и поколения наред. Издръжливост просто е в кръвта им“, възторжено описва впечатленията си Омар.

По думите му хората в Куба са изключително любезни и подхождат с уважение едни към други.  Освен от свободно играещите по улици и паркове деца и усмихнатите възрастни хора, споделящи партия шах или домино със съседите си, пътуващият артист е силно впечатлен от музиката, звучаща навсякъде, дори в градския транспорт.

Източник:блогът на Omar Robles | Instagram

Превод  jasmin.bg

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *