Убиец на затлъстяването! Една чаена лъжичка дневно от тази подправка гарантира трайно отслабване с 15 кг за 3 месеца

Основният начин да отслабнете по-бързо е като засилите метаболизма си. Това може лесно да се постигне чрез допълване на диетата Ви с една природна съставка. Най-хубавото е, че с нея не трябва да спирате любимите си храни. Просто добавете тази подправка към любимото си ястие, за да засилите обмяната на веществата и резултатът ще е налице.

Когато сте решили да отслабвате, знайте че гладуването може повече да Ви навреди, отколкото да Ви свърши полезна работа с килограмите. Следователно, спирането изцяло на храната е най-безполезната диета. От друга страна, съчетавате ли храни и правилните подправки, не само ще стимулирате метаболизма за по-бързи и трайни резултати, но и ще „включите“ организма си в режим на изгаряне на мазнини.

 

Скорошно проучване, проведено от Университета по медицински науки в Иран показа, че кимионът е най-полезната подправка за здравословно отслабване. В изследването са участвали 44 жени с наднормено тегло, разделени на две групи. И на двете групи били дадени съвети за здравословно и балансирано хранене в продължение на три месеца. Менюто им на ден включвало 500 калории.
Единствената разлика е, че едната група била помолена всяка сутрин в дажбата от 140 мл кисело мляко да добавя една чаена лъжичка кимион на прах, а втората група консумирала чисто кисело мляко. Три месеца по-късно резултатите показали, че първата група от 22 дами, които хапвали на закуска млякото с кимион загубили 14 кг повече от пухкавите участнички в другата контролна група. И това не е всичко – първата група загубила 14,64% мазнини, а втората, без кимиона в киселото мляко – едва 4,91%.

Невероятните ползи като загуба на тегло и мазнини от кимиона идват отфитостеролите, това са химични съединения, които предотвратяват натрупването на холестерол в организма, както и оттермогенния ефектна подправката, която ускорява метаболизма по естествен начин.

Ето защо, ако искате да ускорите загубата на килограми по време на своята диета, просто добавяйте кимион към любимите си ястия.

Източник: politikata

Facebook коментар