Умна слушалка превежда в ухото ни при разговор с чужденец

Край на езиковата бариера! Това обещават създателите на нова умна джаджа, която превежда в реално време, докато разговаряме с чужденец. Слушалката се нарича The Pilot и може да се поръча с доставка от САЩ на цена от 199 долара.

Проектът е на компанията Waverly Labs и вече е събрал близо 2,5 млн. долара финансиране, за да започне да се произвежда.

Целият комплект съдържа 2 слушалки – за двама души, които водят разговора, мобилно приложение и зарядно устройство.

Използвайки последните технологии за разпознаване на речта, машинния превод и предимствата на носимите технологии, умната слушалка позволява двама чужденци да се разберат отлично по време на разговор, се казва в представянето на джаджата в сайта Indiegogo.com.

Достатъчно е да активирате приложението на смартфона си и да пъхнете слушалката в ухото си. Така докато събеседникът ви говори на непознат език, вие ще чувате думите му на собствения си език, уверяват разработчиците на новата технология.

Научната фантастика нарича това по много начини, но ние го наричамеPilot, казват от компанията.

Доставките на устройството за първите поръчали го клиенти се очакват през май 2017 г. Тогава то ще може да превежда свободно между следните езици – английски, испански, френски, италиански и португалски.

Между лятото и есента на 2017 г. ще бъдат добавени още езици – германски, иврит, арабски, а също и руски, славянски езици, източноазиатски и африкански езици.

Източник: economic.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *