Усещането за почивка отминава още в първия работен ден

Независимо колко е продължителна отпуската, усещането за почивка бързо отминава още след първия ден в познатата реалност. Това каза психологът доц. Маргарита Бакрачева в интервю за Агенция „Фокус“ във връзка с настроенията в жегите. По думите ѝ лекарите и невробиолозите имат свои изследвания, които показват колко дълга трябва да бъде продължителна почивката.

„За съжаление не винаги можем да си я осигурим и доставим. Чисто в емоционален план, колкото и малко да е било откъсването и зареждането, най-много може да ни помогне всеки ден да си оставяме умишлено малко време за почивка. Смисълът е да прекараме няколко минути поне в ситуация със занимание или в бездействие, но да знаем, че това е нашата почивка. Това помага за възстановяване на вътрешния баланс“, коментира доц. Бакрачева.

Тя обясни, че, ако не си отделяме достатъчно време, няма как да се отърсим от всички негативни п реживявания, натрупаните отрицателни емоции и стреса.

„Във всички случаи, колкото и да е дълга почивката, всяка кара човек да се чувства по-добре. Въпросът е да се насладим на минутите, часовете и дните, които имаме. Трябва да се постараем максимално да ги изживяваме пълноценно, а не да мислим какво ни предстои и какво сме пропуснали. Трябва да си позволим да бъдем радостни“, коментира доц. Бакрачева.

Източник: www.actualno.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *