Фармацевтичните компании треперят да не разберете! 10 напълно безплатни лекарства, които има във всеки дом

Вкъщи разполагаме с голям арсенал средства, които биха могли да подпомогнат здравето ни. Тези съвети няма да ни ги кажат в аптеките, където лекарствата са необосновано скъпи.

Ето 10 неща, които помагат при болки и подобни проблеми със здравето:

1. Водка за миризливи крака

Неприятната миризма на краката най-просто може да премахнете с малко водка. Достатъчно е стъпалата да намажете с кърпа, която е напоена с алкохолната напитка.

Водката съдържа висок процент алкохол, който действа антисептично.

2. Бадемите може да излекуват главоболието

Яденето на около 20 бадеми може да ви помогне с главоболието, а ако ги ядете редовно, може да предотврати появата на главоболие.

3 . Киселото мляко е добро лекарство за пърхота и лошия дъх

Киселото мляко овлажнява скалпа и предотвратява появата на пърхот. Също така бактериалните култури в киселото мляко унищожават бактериите, които допринасят за лошата миризма в устата ни.

4 . Ментата помага при лечение на акне

Когато ментата се накълца наситно и се постави на засегнатата зона, може да намали проблема, тъй като действа срещу възпалението.

5. Топче за тенис отпуска краката

Ако нямате подходящ човек, който след тежък ден може да ви масажира стъпалата, използвайте топка за тенис. Свалете чорапите, стъпете на топка за тенис и търкайте по пода. Това ще отпусне мускулите на уморените крака.

6. Масло от карамфил помага при зъбобол

Маслото от карамфил може да спре зъбобола за кратък период от време, тъй като действа като повърхностен аналгетик.

7 . Зехтинът действа добре за бръчки и петна

Благословиите на зехтина са многобройни, а се използва и в производството на козметика. При дразнене на кожата, помага за облекчаване на щетите и подхранва косата ни. Богат е на антиоксиданти, така че е добре за премахване на бръчки и петна.

8. Лъжица захар за хълцане

Само малко захар под езика е достатъчно, за да се спре хълцането. Смята се, че захарта действа на нервите, които изпращат сигнали до мускулите, които влияят на диафрагмата, която е отговорна за спазми, които са виновни за икањето.

9. Музика за сърцето

Около половин час слушане успокояваща музика понижава кръвното налягане и действа положително на работата на сърцето.

10. Лимон и маслини за премахване гадене

Маслините са истинска помощ за тези, които се возят в автомобил, желание за повръщане, предава Пик. Преди да тръгнете на път изяжте няколко маслини, а гаденето ефективно намалява и смученето на лимон. Яденето на ябълка преди път също се оказало ефективно.

Източник: За Жената

Facebook коментар
(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *