16 цитата от Брус Лий

1.Ако винаги поставяш граници на всичко, което правиш, физически или каквито и да са други. Това ще се пренесе и в работата ти и в живота ти. Няма граници. Има само плата, в които не трябва да се застояваш. Трябва да отидеш отвъд тях.
 
2.Аз не мога да те науча, аз мога само да ти помогна да откриеш себе си.
 
3.Ако обичаш живота не си губи времето, защото времето е това, което съставя живота.
 
4.Добрият майстор по бойни изкуства не става напрегнат, а готов.
 
5.Забрави за победата и загубата, забрави за гордостта и болката.
 
6.Изпразни ума си, бъди безформен – като вода. Ако сложиш водата в чаша, тя става чаша; Ако я сложиш в бутилка, тя става бутилка; Ако я сложиш в чайник, тя става чайник. Водата може да тече и може да бушува. Бъди вода, приятелю.
 
7.Не се страхувай от провала. Не провалът, а ниската цел е престъпление. Във великите опити е славно дори да се провалиш.
 
8.Преди да започна да практикувам Пътят облакът беше просто облак, планината беше просто планина. Когато започнах да изучавам Пътят обаче облакът вече не беше облак и планината не беше повече планина. Сега когато разбирам Пътят, облакът отново е просто облак, a а планината – просто планина. (А облаците и планините са просто ритници и юмруци).
 
9.Няма граници. Има пречки, но ти не трябва да стоиш там, ти трябва да ги преодолееш. Ако те убие, убило те е. Човек трябва постоянно да подобрява нивото си.
 
10.По дяволите обстоятелствата, аз създавам възможности.
 
11.Приемайте нещата такива, каквито са. Удряйте, когато трябва да удряте. Ритайте, когато трябва да ритате.
 
12.Самият живот е учител и ти си в състояние на постоянно учене.
 
13.Ти трябва да имаш пълна решителност. Най-лошият възможен противник е този, чиято цел се е превърнала в мания. Например, ако човек реши, че ще ти отхапе носа без значение какво ще стане с него, вероятно е да успее. Може да е тежко ранен, но това няма да го спре да изпълни целта си. Това е истинският боец.
 
14. Всички предварително подготвени варианти са неспособни на приспособимост или гъвкавост. Истината е извън всички предварително подготвени образци.
 
15. Аз не съм учител, аз съм учител-ученик, т.е. имам знанието на учител, но все още се уча. Не вярвам в думата “учител”, за мен учител е равностойно на това вече да ти затворят ковчега.
16. мът е като плодородна градина, в която всичко засято, цветя или плевели, ще порастне един ден.
Цитати на Брус Лий
Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *