10 класически цветови комбинации, с които ще изглеждате перфектно

Искаме да изглеждаме красиви, ярки и стилни през цялата година, но понякога не е лесно да открием перфектните цветови комбинации. Външният ни вид е ключа към успеха!

Поради тази причина сме ви приготвили кратък пътеводител из света на цветовете и тяхното комбиниране!

Червено

Ако носите червени дрехи, пригответе се да станете центъра на вниманието: този цвят е за самоуверените хора. Комбинацията с черно е класическа. Изберете дрехи, които разделят цветовете в големи цветни участъци. Например облечете черно-бяла рокля с черен чоропогащник и червено палто.

Пастелни тонове

Не се притеснявайте да комбинирате пастелните цветове, те са изключително актуални тази година. Изключително модерни са розовият кварц и бледолавандуловият цвят. Идната пролет също обещава да е нежна и сантиментална!

Бяло

Бялото се съчетава добре с всички други цветове. Изглежда изключително добре със синьо, червено и черно. За всекидневно облекло заложете на бяло с бежово или кафяво. Но с тези цветове ще изглеждате невероятно и в официален или бизнес костюм.

Деним

Дълго време комбинацията от различни нюанси на денима се заклеймяваше и отричаше като безвкусна, но най-сетне дойде и нейното време! Чувствайте се свободни да комбинирате различни дрехи от деним. Основното правило: нюансите да не са едни и същи. Опитайте например със светла риза и тъмносини дънки.

Моряшки стил

Коко Шанел започва да носи моряшки костюми през 30те години на миналия век и до днес тъмносиньото рае се смята за един от най-стилните принтове. Цветовете на моряшката тематика са син, бял, черен и червен. Дизайнерите ви съветват да използвате златни аксесоари, за да добавите изтънченост към външния си вид.

Горчица

Цветът горчица се комбинира идеално с кафяво. Шоколадово, дървесно, бежово и жълто. Също така, за да постигнете класически външен вид, можете да смесите основни цветове като бяло и черно.

Марсала

Този невероятно красив цвят е кръстен на сицилианското вино Марсала. Той лесно се комбинира с много други цветове. Заложете на класическото трио от черно, бяло и сиво. Марсалата също така подхожда на бежовото, млечните и кафените цветове.

Розово

Носете розово, за да изглеждате нежни и женствени. Комбинира се добре с бяло, бежово, светлосиньо, кафяво и синьо. Едни от най-поразителните комбинации се постигат с розово и бяло: можете да ползвате това съчетание както за работа, така и в ежедневието си.

Сиво

Сивото изобщо не е скучен цвят. Той е идеален за офиса, но не ви препоръчваме да се обличате от главата до петите в сиво. По-добре го комбинирайте със зелено. Сивият цвят се съчетава добре с почти всеки нюанс на зеленото – от мента до маслина.

Синьо

Синьото е един от най-аристократичните цветове от палитрата. Комбинира се добре с бяло, бежово и слонова кост. Можете също така да го съчетаете с кафяво, червено и жълто.

Източник: Фрамар

Facebook коментар