10 невероятни факти за Pokemon Go

Целият свят е луднал по играта Pokemon Go. Освен обикновените хора като нас, известни личности също са се вманиачили в търсенето на покемони. В следващите редове ще ви представим 10 интересни факти за Pokemon Go, които може би не знаете.

10. Изпревара по популярност социалните мрежи

Истерията покрай играта е толкова голяма, че всеки ден се инсталира в над 5 милиона устройства по целия свят. Потребителите са толкова много и доста активни, че Pokemon Go надминава по популярност всички социални мрежи, без Фейсбук (засега). Истинско явление в световното интернет общество.

9. Играчите на Pokemon Go се движат наистина много

Геймърите или играчите ги мислят за доста мързеливи хора, но с Pokemon Go това е различно. Фактът, че всеки трябва да се движи за да играе играта кара милиони хора да започнат движение, което допреди играта им е било неприсъщо. Най-малкото милиони хора излизат доста по-често на вън, благодарение на Pokemon Go.

8. Кара американците да научат метричната система

Google заяви, че в Америка най-търсената дума в търсачката им е „miles into kilometres“ за последния месец. Този факт се дължи разбира се на играта, защото там разстоянието се измерва в километри, докато американците (и други) са в мили.  Милиони американци вече са наясно колко километра е 1 миля и обратното.

143

7. Хората плащат, за да намират покемони

Хората толкова са се вманиачили в търсенето на покемони, че вече има шофьорски услуги за онези, които не могат да карат, а покемоните им са далече от тях. Звучи абсурдно за повечето от четящите, но това наистина е факт и хората плащат по 30$ час , за да ги возят тук-там и да си ловят виртуалните същества.

142

6. Помага в борбата с престъпността

В развитите страни например Америка, хората масово са навън през почти цялото денонощие, защото си търсят покемоните. Поради оживеността престъпленията са намалели с 2% за месеца в Ню Йорк например, където дори две момчета предотвратяват изнасилване, натъквайки се на жертвата и насилника, докато играят Pokemon Go.

5. Може да преобрази Nintendo

Хитът на компанията носи по 20 милиона дневно печалба. Наистина рекордни приходи за геймърската фирма, която в последните години беше изгубила позиции в гейминг обществото. Сега обаче, с Pokemon Go, нещата са коренно различни и ще видим как ще се отрази този хит на Nintendo и дали ще използват в положителен план успеха си.

4. Има фалшиви и опасни версии на играта

Въпреки, че играта е безплатна и напълно свободна за теглене на телефона ви, вече се навъдиха и фалшиви версии, които може да ви излъжат с някой друг долар. Всеки ден се пускат различни онлайн „нови“ версии на Pokemon Go, които искат пари, за да получите достъп до нереални екстри. Не се връзвайте на тях ! Играйте единствено версията на Nintendo!

3. Pokemon Go генерира много информация

Играта използва GPS за да функционира, което само по себе си е предпоставка за използването на много интернет трафик и информация. Апликацията легално следи за местоположението на милиони хора всеки ден, което засега явно не пречи на хората. Все пак от Nintendo заявяват, че не използват събраното инфо за различни цели, освен Pokemon Go.

2. Развива бизнеса

Както вече написахме по-горе, има шофьорски услуги за търсене на покемони. Но бизнесът не спира до тук, а находчиви предприемачи вече предлагат „спирка за покемони“, където може да си починете и да поговорите с други играчи. Други хитреци пък продават вече фланелки с покемони, а дори има и платени клубове за феновете на Pokemon Go.

139

1. Смесва виртуалната реалност с истинската такава

Досега не е имало игра, която успешно да смеси виртуалната реалност с истинската такава. Pokemon Go обаче го направи и то доста успешно. Милиони хора се „зарибиха“ по играта и пренесоха виртуалните си емоции и в реалния живот. Наистина едно хитово приложение, което преобърна представите за гейминг. Pokemon Go е новата онлайн мания, която се пренася и на улицата.

140

Източник: topsbg.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *