13 груби грешки, които правите в ресторанта

<br”>Посещението в ресторанта – това не е просто една забавна игра с приятелите и семейството си или да се насладите на вкусна храна. Необходимо е да сте запознати със специалния етикет, за да можете да изпъкнете в очите на другите-бизнес партньори, приятели и други. А и за да имате добро самочувствие.

  • Не поставяйте на масата неща, които нямат отношение към храненето. Към тях спадат телефон, ключове, червило и други подобни вещи от дамската ви чанта.

gagtime.ru

Преди да започнете да се храните, уверете се, че всички блюда са на масата, както и напитките, които са поръчани от всеки.

  • Поредността в използването на приборите е отвън навътре.

gagtime.ru

Не солете и не добавяйте пипер на храната си, преди да сте я опитали. Това се приема като обида към готвача.

​gagtime.ru

  • Да удряте вилицата и лъжицата една в друга (или пръчките за храна) или да си играте с тях се счита за проява на лош вкус – по този начин показвате, че ги приемате за нискокачествени.

gagtime.ru

Разположението на приборите за хранене върху чинията, преди да отнесат чинията ви, е показателно за отношението ви към качеството на храната

gagtime.ru

  • Поставянето на клечките за хранене на ръба на чинията или на чашата се приема за крайно невъзпитано според източните традиции за хранене.

gagtime.ru

„Забиването“ на клечките в ориза и оставянето им в „изправено“ положение се асоциира от японците с даването на жертва. Не трябва да го правите по време на хранене при никакви условия.

​gagtime.ru

  • Ако желаете да оставите приборите си, направете го само в чинията. Прибор, който вече сте използвали, в никакъв случай не поставяйте обратно на покривката.

gagtime.ru

Солта и пипера подавайте винаги заедно. Дори и да ви помолят само за едното, подайте и двете.

​gagtime.ru

  • Не подавайте храната от вилица на вилица, или от пръчки в пръчките на друг. Според източните традиции това се приема като предаване на костите на починал човек.

gagtime.ru

Никога не забравяйте бакшиша – дори и храната да не е много вкусна, уважавайте труда на хората, които ви обслужват.

gagtime.ru

  • И последно, но много важно – Не говорете с пълна уста! Грозно!

Това последното трябва да сте го научили още в първите седем години…

 

Източник: jilo

Facebook коментар
Сподели