80-годишен дядо модел разрушава стереотипите и доказва, че възрастта е просто цифра

Никога не е късно, дори да сте твърде стар, да опитате нещо ново, дори ако става дума да се качите на модния подуим. Знаете ли кой е “Горещият дядо”? 80-годишният китаец на име Уан Дъшан за пореден път демонстрира, че модните дезайнери трябва да погледнат по друг начин на възрастните хора, както за креативни колекции за третата възраст.

В крайна сметка, миналата година този актьор и артист шокира посетителите на Седмицата на модата в Китай.

youtube.com

Вече в напреднала възраст, Дъшан е успял да спре процеса на стареене, като работи в продължение на 3 часа на ден. Той се опитвал да поддържа остротата на ума си, като опитва все повече и повече нови неща.

youtube.com

„На 24-годишна възраст бях театрален актьор. На 44 години започнах да уча английски език, а когато бях на 49 създадох мой собствен език със знаци. След това отидох в Пекин и започнах отначало. На 50 години за първи път влязох във фитнес залата и започнах да тренирам.”

youtube.com

Като по-млад, този креативен човек е работил в радио, в кино и театър. Освен това, подиумът никога не е бил чужд за него. Освен, че самият той е организирал такива представления, той се качка на подиума и като модел.

youtube.com

“На 57 се завърнах на сцената, където създадох уникално за света представление, наречено „Жива скулптура”. Едва на 70 години наистина се запалих по тренировките и упражненията, а на 79 за първи път се качих на модния подиум.”

Качването на подиума е било повратна точка за него, защото е привлякъл изключително голямо внимание към себе си. Сега го наричат “Горещият дядо” и от неговия пример се вдъхновяват много други хора.

“Става дума за състояние на ума. Не става дума за възрастта, – обяснява той. – Природата определя възрастта, но само ние определяме състоянието на ума си. Внимавайте, когато казвате, че не можете нещо. Твърде вероятно е сами да си слагате бариери…”

 youtube.com

Следвайки своите собствени съвети за поддържане на физиката и ума си, възрастният човек има нова цел – да скочи с парашут.

旧历史网

 

youtube.com

 

 

Източник: /jilo.bg

Facebook коментар