6 ИДЕИ ЗА УИКЕНД В БЪЛГАРИЯ

Нашата малка родина предлага неизброими възможности за пътешествия. Ето няколко прекрасни дестинации, подходящи за 2-дневно пътуване.

Град Трявна.

Стара архитектура, занаяти и уникална природа – какво повече му е необходимо на един турист? В Трявна ще откриете и трите! Градът предлага многобройни опции за културен туризъм. Може да посетите някой от осемте музея в града или да се впуснете в творческите предизвикателства, предлагани в ателието към Даскаловата къща.

Град Севлиево.

На около 4 км на северозапад от него се намира добре запазеният средновековен град Хоталич. Крепостта е обявена за паметник на културата през 1994 година и въпреки че се нуждае от реставрация, е интересен обект за посещение.

хоталич
Мелник.

Най-малкият български град е сгушен в гънките на Пирин и предлага освен невероятна природа, тишина и спокойствие, също и прохладни механи, в които да дегустирате местните вина и специалитети. Пътьом може да посетите и Рупите.

Мелник
 

Град Ивайловград.

Край този южен град е разположена античната римска вила Армира. От останките си личи, че постройката е принадлежала на заможен римлянин и е била разкошно украсена с резбовани камъни и статуи, както и с мозайки. Достъпна е за посещения без почивен ден през цялата година.

ВилаАрмира
Село Добърско.
Може да бъдете настанени в някоя от многобройните семейни къщи за гости и да разгледате невероятната стара църква, в която ще видите сцена, вдъхновена от Преображение Господне, която изобразява Христос в космически кораб. Прекрасната природа наоколо също предлага многобройни възможности за пикник и отмора.

Добърско
Лакатник.
Едно от местата в Искърското дефиле, които трябва да посетите поне един път живота си! Вместо с кола, изберете да стигнете до там с влак – самото пътуване е достатъчно живописно и запомнящо се. От гарата можете да поемете нагоре по скалните серпентини, които водят до пещерата Темната дупка. Мястото е прекрасно и за любителите-алпинисти. Скалите предлагат чудесни условия за скално катерене.

Източник:inlife.info

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *