Карл Маркс: ”Демокрацията е пътят към Социализма”

Защо след провала на комунизма сега същите диригенти налагат исляма на Европа? Този материал може да ви даде някаква идея…

За 13-и пореден път Норвегия бе определена за страната с най-висок индекс на човешкото развитие.

Рекордът на България в тази класация на ООН е 24-о място през 1989 г., непосредствено преди Южна Корея, докато в момента сме извън първите 50.

Human Development Report съпоставя ежегодно данните за икономическото, социалното, здравното, образователното развитие на отделните държави по различни показатели и от сбора им оформя ранглистата. Прави впечатление, че ключови държави в ЕС и Г7 като Франция, Великобритания и Италия отсъстват от челото, както и Япония. Ето и лидерите:

11. САЩ – ключов за мястото в класацията е финансовият фактор, като той поставя Америка високо, тъй като САЩ имат среден доход от $53 245 годишно.
10. Кaнaдa — тя се класира преди САЩ заради своята по-добра образователна система – повече от половината жители имат колежански и университетски дипломи.

9. Исландия — бонус за тази малка островна държава, освен стандарта, е супер високата продължителност на живота – средно 82.7 години (71 у нас).

8. Ирландия — ниската престъпност изкачва ЕЙРЕ нагоре в листата с ниво 1.1 на 1000.

7. Холандия — страната има най-ниско ниво на неравенство в доходите (12.4%), което при това устойчиво намалява през последните 20 г.

6. Сингапур — минидържавата с най-много доларови милионери на глава от населението (25%) се радва и на продължителност на живота 83 г.

 5. Дания — най-социалната държава в света се гордее само със 7.8% разлика в заплащането между мъжете и жените при 17.9% в САЩ.

4. Германия — след като през октомври 2014 направи всички университети безплатни и продължи да развива образованието си, печели с 96% население поне с гимназиална диплома

3. Швейцария — призната е за страната с най-добро здравеопазване в света, където има и най-нисък риск от заразяване с опасни болести, вкл. СПИН

2. Австралия — с 5% от БВП за образование и най-много студенти на глава от населението страната – континент се радва на завиден жизнен стандарт

1. Норвегия — най-висок стандарт на живот в целия свят, отлична средна възраст и продължителност на живота, най-модерно образование и здравеопазване. /19min.bg/

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 960 - Today Page Visits: 1