Българско хоро ще се вие за пети пореден път на централния площад в Брюксел. Евродепутатът Ева Майдел продължава традицията, започната от Кристалина Георгиева, заместник-председател на ЕК (2014 – 2016 г.).

Това стана ясно на пресконференция в Хасково, съобщиха от Община Хасково.

Хорото, в което ще се включат танцьори и певци от хасковския ансамбъл “Златна Тракия” в акомпанимент на Народния оркестър на Хасково, ще се проведе в рамките на 11-то издание на Balkan Trafik Festival 2017 г. То ще сзпочне в 14:00 ч. (местно време) в неделя, 23 април 2017 г. Достъпът до хорото е свободен и поканени са българите в Белгия, както и представители на всички националности.
Специални гости на тазгодишното издание ще бъдат музикантите и танцьори от ансамбъл „Златна Тракия“, който е институция сам по себе си за град Хасково. В продължение на 30 години ансамбъла популяризира българския фолклор и традиция в най-чистата му форма. Народният оркестър на общината е съставен от утвърдени музиканти, той беше закрит от предишното управление на Хасков и възстановен от началото на месец март с решение на Общински съвет Хасково.

Златна Тракия е носител на множество международни отличия. Техният темперамент и отдаденост кани публиката в кухнята на българския фолклор.
Партньори на Голямото хоро са Представителствата на Европейския парламент и Европейската комисия в Белгия.

Във фестивала Balkan Trafik! ще участва легендата на балканската музика Горан Брегович.

Източник: Актуално

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 739 - Today Page Visits: 1
SHARE