Добра новина за майките! Пари за новородено – само с диплома за средно образование!

За всяко първо родено или осиновено дете община Стара Загора да изплаща на майката по 500 лв, предлагат двама общинари от Групата „Истината за Стара Загора“. Получаването на субсидията ще става факт само ако родителката има диплома за средно образование, пише „Монитор“.

При положение че е завършила висше – еднократният стимул ще достигне 650 лева. При второ и трето дете субсидията е съответно: 600/750 и 700/850 лв.

Според вносителите – финансовото стимулиране ще се прилага само ако родителите нямат задължения към общинската хазна и имат постоянен адрес на нейна територия, а осиновените деца не са надхвърлили 10-годишна възраст.

Според статистическите данни през 2015 г. в Община Стара Загора са се родили 1488 деца, което означава че средногодишно за изплащане на новия стимул ще са нужни около 420 000 лв или до 35 000 лв на месец.

Новото стимулиране няма да засяга родители с незавършено средно или въобще без образование. Дали предложението ще бъде прието ще стане ясно на предстоящото заседание на старозагорския парламент.

Източник: opoznaybulgaria

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *