Екшън на Станстед! Изтребители спасяват самолет на “Райнеър”

Въоръжени полицаи ескортираха пътници от пътнически самолет на авиокомпанията Ryanair след постъпила заплаха за бомба на борда му. Лайнерът, преди да кацне на летището, бе ескортиран от два изтребителя на ВВС на Великобритания. Тайфуните бяха вдигнати във въздуха по тревога, за да се насочат към Английския канал, над който прелиташе Boeing 737 с капацитет от 189 пътници, идващ от Каунас в Литва, съобщава в. “Дейли Мейл”, цитирани от “Блиц”.

Изтребителите са съпроводили самолета в небето над Източна Англия, след като бе пренасочен от мястото си на пристигане в Лутън към летището в Станстед. Машината бързо бе наобиколена от въоръжени полицаи след успешното си кацане. Пътниците получиха инструкции да изоставят багажа си и да се качат в автобуси. В момента експерти на полицията претърсват самолета. Пътникът от самолета Джонатан Зулберг каза, че полетът се е забавил с около 40 минути преди да излети от Литва. „Когато ни позволиха да се качим на борда, видяхме пожарни и полицейска кола, но никой нищо не ни каза и излетяхме“, каза още той. По думите му, стюардеса му е била казала, че е имало заплаха за бомба на борда на машината в Литва.  Останалите пътници научили за това, чак когато капитанът обявил новината по уредбата. „Първо пилотът ни каза за отклонението в маршрута.

Чак 10-15 минути след кацането пилотът каза, е има заплаха за бомба. Когато го чух, много се изненадах, че на самолета въобще е било позволено да излети“, разказа Зулберг. Говорител на Ryanair заяви: „Полетът от Каунас за Лондон бе пренасочен към Станстед в съответсвие с процедурите, след като литовските власти са получили заплаха за заложена бомба. Самолетът е кацнал нормално в Станстед. Пътниците ще бъдат превозени до Лутън с автобуси, когато властите разрешат“.

Четете повече на blitz.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *