Ким Чен-ун предупреди Тръмп, че ще плати скъпо за заплахите към страната му

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп „умопобъркан“

Той го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея. Това предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Според Ким Тръмп е негоден да изпълнява прерогативите на върховен главнокомандващ на САЩ. Той го определи още като мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република, се казва в изявление на Ким Чен-ун. То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник. В нея той нарече Ким Чен-ун „Човек ракета, потеглил на самоубийствена мисия“ и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, то те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Ким Чен-ун определи речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН като поведение на умопобъркан. Той каза, че изказването на Тръмп го е убедило, вместо да го уплаши или да го спре, че пътят, който той е избрал е правилен и че това е пътят, който той ще следва докрай. Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на американския президент Доналд Тръмп да разруши напълно страната

Това предаде Йонхап, като цитира севернокорейския външен министър И Йон-хо. Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН.

В отговор на въпрос на репортери относно тази обмисляна контрамярка, дипломат номер едно на Пхенян каза: Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун.

Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба

По повод предупреждението на Пхенян за ново ядрено изпитание японският министър на отбраната Ицунори Онодера каза, че ако Северна Корея реши да извършва следващия си ядрен опит в Тихия океан, бомбата може да бъде доставена в този район с помощта на балистична ракета, която би могла да прелети над Япония, предаде ТАСС.

Източник: БТА

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *