Министър-председателят на Полша подписа глобален призив за спиране на 5G

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки лично подкрепи международен апел за спиране на противоречивото въвеждане на 5G електромагнитни предаватели с микровълнова връзка. Едно със сигурност е безпрецедентно и новаторско действие.

5G, нов милиметров честотен диапазон, въведен от телекомуникационната индустрия в световен мащаб. 5G се определя от над 2000 учени и 1400 лекари от цял ​​свят, като пряка заплаха за човешкото здраве, както и за животните, насекомите и растенията.

Не са провеждани тестове за безопасност, за да се гарантира безопасността му, въпреки факта, че 5G работи с между 10 и 100 пъти по-високи честоти от настоящите 3 и 4G  предаватели.

Разгръщането на 5G ще включва поставянето на милиони предавателни кутии на разстояние не повече от 10 до 12 къщи в градски райони. Учените са установили, че това ще подложи гражданите, живеещи в градските райони, на неизбежен електромагнитно замърсяване.

Доклад от 2017 г. от над 230 учени и лекари от 41 страни изразява сериозна загриженост относно постоянно увеличаващото се излагане на електромагнитни честоти (ЕМП). Те твърдят, че още преди въвеждането на 5G, „Многобройни скорошни научни публикации показват, че ЕМП засяга живите организми на нива доста над  международните норми“.

Тези ефекти включват риск от рак, клетъчен стрес, увеличаване на вредните свободни радикали, генетични увреждания, структурни и функционални промени в репродуктивната система на човека, дефекти в ученето и паметта, неврологични нарушения и отрицателно въздействие върху общото благосъстояние на хората. Щетите са далеч отвъд хората, тъй като има нарастващи доказателства за вредни последици както за растенията, така и за животните.

В Полша обществеността се използва като морски свинчета в 5G експеримент за тестване на ефикасността на технологията. В градовете Варшава, Лодз, Гливице, технологията вече е въведена.

Същата процедура се провежда в цяла Европа, Северна Америка и много други страни.

Най-голямото в света проучване “Национална токсикологична програма” (NTP) разкри значително увеличаване на случаите на сърдечен и мозъчен рак при животни, изложени на ЕМП, под насоките на Международната комисия за защита от нейонизираща радиация (ICNIRP), които са последвани от повечето страни.

Министър-председателят на Полша предприе много отговорна стъпка в подписването на * Глобалния призив за забрана на 5G в Земята и в Космоса. Той отвори пътя за лидерите в други страни да предприемат една и съща стъпка, като по този начин защити своите граждани от потенциално много опасна и неизпитана технология, чиито последици за здравето и благосъстоянието са безпрецедентни.

* HTTPS: //www.5gspaceappeal.org/the-appeal
* HTTPS: //www.5gspaceappeal.org/signatories-organizations

Абонирайте се за Чуждоземец за новини за истината, мира и свободата. Следвайте ни на Facebook и Twitter.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *