Хекимян вдига възрожденска сватба

Антон Хекимян често получавал упреци от майка си, че още не е предложил брак на приятелката си Василена. Оказва се, че водещият на сутрешния блок на Би Ти Ви бил готов за сериозната крачка и знаел, че гаджето му ще му каже „да“, но двамата имали огромни разногласия за темата, мястото и и осъществяването на сватбата.

Антон от дете си мечтаел за специалния миг и през годините стигнал до идеята, че иска възрожденска сватба. Журналистът настоявал да направят пищно тържество на някоя голяма балканска поляна, където да празнуват поне две денонощия. Като локация в главата му се въртяла Копривщица, където водещият искал да покани най-малко 300 души, защото само голямата му арменска рода възлизала на поне стотина. Суетният Хекимян бил готов да направи саможертва и да не облече лъскав смокинг и бяла риза в името на идеята да се появи с традиционна нашенска носия – потури, риза, пояс, елек и калпак. Представял си, че и половинката му Василена ще бъде с древни български одежди и дори вече бил избрал от коя фолклорна област да ги вземат.

Когато обаче споделил намеренията си с Василена, тя останала в ступор и в общия им дом се завихрил чутовен скандал. Гръбчева била твърдо против огромните и шумни сватби. В никакъв случай не си представяла толкова непознати за нея хора да присъстват на празника, а и изобщо не си падала по фолклора. Василена напирала за скромен и свеж ритуал край морето, който на Антон му се струвал твърде банален. След тежките спорове и двамата се съгласили, че не бързат за никъде и могат още да изчакат, докато избистрят търканията по темата. Споровете им били ежедневие, защото и двамата се занимават с журналистика и имали изградени позиции по всички теми.

Въпреки караниците за трите години, в които Хекимян и Гръбчева делят един покрив, не се били разделяли официално нито веднъж. „Аз съм по-особеният от двамата. Налага й се да прави компромиси, тежък характер съм“, споделя водещият от Би Ти Ви. Все пак обаче смятал, че колежката му от Нова е правилната жена за него, защото се появила в живота му след поредица от разочарованията в любовта.

Източник: Ретро

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *