Човекът, който отнесе голямата част от боя в бар “Бикини” в Созопол, разказва пред колегите от pirisnko.com за нападението над персонала в дискотеката.

Той е от Благоевград и се казва Кирил Тодоров.

По думите му във въпросната вечер всичко станала за около 10 минути, време през което повечето от посетителите на дискотеката дори и не разбрали какво става. 

“Както всяка вечер, така и тогава бях на работа, заедно с още двама свои колеги Станислав Тенев и Иван Захирев от Бургас. Станислав пазеше входа на дискотеката отвън, аз и Иван бяхме вътре. Изведнъж видяхме как в дискотеката влизат около десетина човека. По – късно разбрахме, че всъщност групата им била от 20 души, като останалите десет бяха останали да чакат пред дискотеката, както и да наблюдават дали няма да дойде полиция. Десетимата влезли, сред които главатарят и популярен в бургаския ъндърграунд Димитър Харалампиев – Рочата, Янчо и Георги Джендов дори не бяха платили и вход. 

Още с влизането си вътре всички те започнаха да се блъскат в хората, без обаче да ги закачат. Но ясно личеше, че са влезнали в дискотеката с идея за проблем. Побутваха се в хората все едно е случайно. Като бодигард от дълги години обаче на мен ми стана ясно, че всеки момент ще се случи нещо. Инстинкта ми не ме излъга и след по – малко от пет минути от влизането на мутрите те се нахвърлиха върху мен и колегата ми. Първо започнаха да се разправят с управителя Христо Бардуков после се насочиха към нас. Започнаха да ни удрят, повалиха ни на земята и започнаха да ни ритат. Ние като охрана нямаме правомощия да посягаме и поради тази причина се оставихме на тях. Ако и ние бяхме скочили да се бием те щяха да ни изпозаколят. Това, че им се оставихме да ни удрят всъщност спаси всички от големи беди. Не ми се мисли какво щеше да стане. Всичко стана буквално за не повече от десет минути, след което си тръгнаха така, както бяха дошли.

На излизане от дискотеката единия от тях се нахвърли върху мен с думите : ” Падни бе, падни бе, на колене бе” и аз тогава само му казаха : ” Какъв си ти да ти падам на теб на колене”. В този момент, той ме удари в лицето и отново ме повали на земята. На случилото се стана свидетел единствено управителя на нощния клуб Христо Бардуков, който ми помогна да се изправя след това. Нападателите за първи път идват в тази дискотека, досега не бяха влизали в нея. Говори се, че влезли в дискотеката с цел сплашване, на кого обаче, така и все още не е ясно. Всички са мутри когато са група по 10-15 човека с ножове и палки. Ей, няма действащи реални закони. Да посягаш на длъжностно лице, полицай, охрана и накрая да си виновен че при самозащита си го ударил. Посягаш и лежиш минимум 5 години плюс бой за профилактика. Това трябва за да има респект а не заключен за 24 часа да има повече права от пострадалия”, заключи Кирил Тодоров.

Той допълни, че въпреки нанесения побой няма да се откаже от работата си на бодигард, тъй като тя е в кръвта му : ” Не се страхувам от нищо и от никого, това е моята работа и ще продължа да я работя с хъс и желание, както и досега. Това е нещото, което обичам да правя и няма да се откажа занапред, само защото в страната ни няма закони, които да сложат ред на нещата”, категоричен е Кирил Тодоров.

За случилото се незабавно е уведомен и собственикът на дискотека “Бикини” благоевградският бизнесмен Красимир Николов, познат като Шапката. Той пристигнал на място веднага след като е информиран за станалото се, но за минути се разминал с мутрите. Източници разкриват, че Николов е разговарял поотделно с всички засегнати от боя, както и че е обещал да ги обезщети за станалото.

Кадри от екшъна в бар “Бикини”

Да не забравяме, че върху охранителите стой тежката задача да запазят реда в нощните заведения. Те се грижат за безопасността на нашите деца.

Така, че уважение за този български юнак, който предвид обстоятелствата запази самообладание, не се поддаде на провокацията, с което само щеше да се влоши положението. С това показа, че е професионалист и мъж на място. 

Източници: burgas24.bg и pirisnko.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 2655 - Today Page Visits: 1