Ryanair ръчният куфар ще е безплатно в кабината още един месец

Вчера авиопревозвачът официално промени правилата си за ръчен багаж, изискващи допълнително плащане от пътуващите, които искат да вземат повече от една малка чанта (най-често с размерите на дамска чанта) заедно с тях в кабината.

„Нашата нова политика за ръчен багаж влезе в сила вчера, но ние даваме един месец гратисен период, в който клиентите да свикнат с новите правила“, пишат в обръщение до медиите от компанията.Ryanair въведе нова политика за ръчния багаж, която вече ще таксува пътниците, ако те искат ръчния си куфар или подобна по големина чанта в кабината. Досега компанията допускаше безплатно чанти, които не надвишават 10 килограма или размери 55x40x20 см в кабината.

Ryanair твърди, че промените, които влизат в сила в четвъртък – 1 ноември, ще помогнат за намаляване на закъсненията на полетите и ще предоставят по-евтина опция за чекиран багаж. На сайта си авиокомпанията пише, че политиката за маркиране на ръчен багаж, който не може да се побере в кабината, ще приключи.

Пътуващите с приоритетно настаняване, което според авиокомпанията в момента представлява около 30% от клиентите, могат да продължат да носят със себе си 2 безплатни чанти в кабината (малка чанта и ръчен багаж). Цената на „Priority Boarding” излиза по-евтино от таксата, която трябва да платите за допълнително багаж, но според авиокомпанията някои пътници ще предпочетат да плащат повече за още една чанта.

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *