Wizz Air пуска 4 нови маршрута от България през 2018 г.

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска 4 нови линии от България от март 2018 г.  Дестинациите са Ница, Лисабон, Малага и Атина. Полетите до гръцката столица ще се изпълняват ежедневно, а тези до останалите три града – два пъти в седмицата. Билетите за четирите нови маршрута вече са в продажба, обявиха от компанията, и могат да бъдат резервирани през сайта или или чрез мобилното приложение на Wizz Air.

От март 2018 г. нискотарифният авиопревозвач ще увеличи броя на полетите по 8 от най-популярните си маршрута. Така полетите до Лондон (Лутън) ще се изпълняват 19 пъти в седмицата, до Барселона, Айндховен, Рим (Фиумичино) и Тел Авив – 7 пъти седмично, а до Копенхаген, Брюксел (Шарлероа) и Ларнака – 5 пъти на седмица.

 

През първите 10 месеца на 2017 г. повече от 2 милиона пътници са избрали Wizz Air за пътуванията си от и до България. Това е с 43% повече в сравнение със същия период на миналата година. Компанията е водещият авиопревозвач у нас с пазарен дял над 30%.

 

В България Wizz Air предлага 32 маршрута от и до 17 държави. „Българският пазар е от ключово значение за Wizz Air. Отчитаме отлични резултати и очакваме ръст от 40% за 2017 г. През 2018 г. ще разширим капацитета си от места до 3.6 милиона, което е увеличение с повече от 1 милион в сравнение с 2017 г.”, коментира Габор Васархели, мениджър Корпоративни комуникации в Wizz Air.

 

Първият полет на Wizz Air от София излетя през септември 2005 г. От тогава насам авиокомпанията се утвърди като пазарен лидер в страната и е превозила над 10 милиона пътници от и до трите български летища: София, Варна и Бургас, като непрекъснато разширява дейността си.

 

Днес Wizz Air има осем самолета в България, седем в София и един на летище Варна, и екипаж от 300 служители, ориентирани към клиента. През първите девет месеца на 2017 г. над 1.8 милиона пътници са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 41% повече в сравнение със същия период на миналата година. С обширната си мрежа през 2017 г. авиокомпанията подкрепя индиректно повече от 1300 работни места в свързаните с нея индустрии.

Източник: novini.london

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *