Доналд Тръмп: Как да спечелите един милиард долара

Доналд Тръмп е американски мултимилиардер. В свои семинари, лекции, книги и интервюта той дава ценни съвети на хората, които искат да забогатеят. Доналд Тръмп е бизнесмен с много интересна история. През 80-те години на миналия век той е загубил цялото си състояние, оценявано на милиарди долари. След двадесетина години г-н Тръм успява да го възстанови и дори да спечели повече пари.

В своята книга „Тръмп. Как да станеш богат” предприемачът, основавайки се върху собствения жизнен опит, дава на начинаещите бизнесмени съвети как да спечелят първия си милиард. Някои от съветите, всъщност са доста странни, но фактът си е факт – Тръмп е милиардер.

1. Носете дрехи, в съответствие със своя социален и културен статут.
С годините Тръмп е разбрал, че е много важно да не се обличате с евтини дрехи. Можете, разбира се, да си купите нещо по-евтино (все пак никой няма да узнае истинската цена), но това дрехите на гърба ви ще изглеждат струващи точно толкова пари, колкото сте платили, за да ги купите.
„Дрехите казват за вас много неща още преди да сте си отворили устата”, – отбелязва Тръмп.

2. Провокирайте околните.
Добър начин да оцените тези, с които преговаряте е да пускате провокационни, добре обмислени изречения. По реакцията на събеседника лесно може да се разбере, какъв човек и бизнесмен е той.

3. Бъдете своя собствен финансов експерт.
Доналд Тръмп счита, че не си струва да се наемат финансови консултанти, тъй като се знае за много случаи, когато тези „професионалисти” са докарвали до банкрут различни бизнеси. По-добре е да се учите на финансов мениджмънт сами, като четете бизнес списания, гледате и слушате подходящи предавания и наблюдавате успешните си бизнес партньори и приятели.

4. Научете се да се защитавате сами.
В „Старият Завет” е написано: „Око за око, зъб за зъб”. Ако Вас Ви натискат – отговаряйте по същия начин, ако наскърбяват – нападайте. Не се доверявайте на никого, дори на най-близкия приятел – той във всеки момент може да посегне на парите, имуществото и дори на жена ви.

5. Отделяйте време за грижи за косата си.
Доналд Тръмп често е критикуван, че се сресва и боядисва. Но той споделя, че грижите за косата са изключително важни.

6. Не се здрависвайте силно.
Силните здрависвания могат да станат причина за инфекция. Затова ръкостисканията трябва да се избягват, за да сте и вие в цветущо здраве.

7. Слушайте инстинктите си и се уповавайте на интуицията си.
Дори и да сте много начетен и образован, старайте се да слушате вътрешния си глас. Понякога се появяват едвам забележими признаци за това, дали трябва или не да се сключва определен договор или да се прави среща с определен човек или хора. Забелязвайте и вземайте предвид тези признаци.

8. Винаги мислете за най-доброто и се гответе за най-лошото.
Трябва да бъдете оптимисти, и в същото време да бъдете готови за всякакви проблеми и падения. Това ще Ви позволи да съхраните вътрешната си енергия и ще ви предпази от неприятни изненади.

9. Обръщайте внимание и на най-дребните детайли.
Важно е да помните детайлите на всички събития, думи и постъпки. Непознаването на тези аспекти също Ви обрича на неприятности или на повтаряне на грешките от миналото.

10. Когато се жените винаги подписвайте брачен договор.
Често чувствата ви ще надделяват над разума. На Вас може да Ви се струва, че с този човек винаги ще бъдете заедно и, че брачният договор не Ви трябва. Но, Доналд Тръмп предупреждава, че трябва да сте готови за всичко. Винаги трябва да имате брачен договор, защото можете да загубите всичко, към което сте се стремили, и за което сте работили с години.

В края на книгата си Доналд Тръмп споделя, че ако не е следвал тези свои съвети, то „книгата щеше да е написана от обикновен човек, а не милиардер”./motivirai.me

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *