1. “Най-големият риск е в това да не рискуваш изобщо… В свят, който се променя наистина бързо, единствената стратегия, която ти гарантира провал, е да не поемаш никакъв риск.” 

Марк Зукърбърг е компютърен програмист, Интернет предприемач и филантроп.

2.”Ще ви кажа как да станете богати – бъдете предпазливи, когато другите са алчни и бъдете алчни, когато другите са предпазливи”

Уорън Бъфет
3. “Прави икономия на парите. Търси къде можеш да купиш продукти по-евтино или с отстъпка. Съставяй предварително списък на необходимите стоки и купувай само по списък.” 

Джон Рокфелер (1839 – 1937 г.) е американски предприемач

 

4. “Успехът не идва при тези, които следват утъпкания път. Трябва да бъдете новатори – все пак не забравяйте, че най-големите човешки постижения са били продукт на безумни идеи.”

Ричард Брансън, предприемачи филантроп Върджин груп

5.  “Добрите марки отразяват историята на времето и групата хора, които са ги направили. Те не могат да бъдат копирани. Те не могат да бъдат рециклирани.”  
Ричард Брансън, предприемачи филантроп Върджин груп

6. “Не можеш да свържеш нещата, докато гледаш напред, можеш да го направиш само когато гледаш назад. Трябва да вярвате, че точките ще се свържат по някакъв начин в бъдещето. Трябва да вярвате в нещо – в шестото си чувство, съдбата, живота, кармата, каквото и да е. Това отношение към нещата никога не ме е проваляло и е било ключът към всичко важно в живота ми.”

Стив Джобс. Реч пред абсолвентите в университета Станфорд, 2005 г. 

7.  “Бъдете потребители на собствения си продукт. Усъвършенствайте го въз основа на собствените си желания. Не се заблуждавайте обаче, че вие сте потребителят.”

 Ивън Уилямс, съосновател на Twitter

 

8. “Преди няколко години усещах, че съм влязъл в някакъв коловоз. Така реших да последвам великия американски философ Морган Спърлок и да опитам нещо ново в продължение на 30 дни. Идеята всъщност е доста проста. Помислете за нещо, което винаги сте искали да добавите към живота си и опитайте да го направите в следващите 30 дни. Оказва се, че 30 дни са почти достатъчни, за да си създадете нов навик, или да премахнете друг от живота си, като например гледането на новини.”

Мат Кътс Google

9.”Предприемачът в нас вижда възможности навсякъде, но повечето хора виждат само проблеми. Предприемачът в нас е по-загрижен за пропуските, които можем да имаме по отношение на възможности за реализиране на идеите.” – Майкъл Гербър, автор и предприемач.

10″Не съм се провалил. Просто не съм опитал десет хиляди пъти”, е казал Томас Едисън – основателят на General Electric.

11.”Опитът ме е научил на няколко неща. Едно от тях е да слушаш себе си без значение какво пише във вестниците. Второто е да наблягаш на нещата, в които си добър. И третото е, че понякога най-добрите инвестиции са тези, които не са направени.” – Доналд Тръмп, инвеститор и милионер

12. “Най-голямата награда за един бъдещ милионер не е богатството му. Наградата се състои в личноста, която ще бъде изградена.” – Джим Рон е един от най-популярните специалисти в Америка по теория и практика на успеха

13.”Неуспехът побеждава губещите, но вдъхновява победителите.” – Робърт Т. Киосаки, автор, предприемач, инвеститор.

14. “Най-добрата причина за създаване на фирма или организация е за да се създаде продукт или услуга, с които светът да стане по-добро място за живеене.” – Ги Кавазаки, предприемач, инвеститор, автор.

15.”Единственото място, където успехът идва преди работата е в речника” – Видал Сасун, предприемач.

16. “Стойте на страна от хора, които се опитват да омаловажат вашите амбиции. Малките хора винаги правят това, но истински великите те карат да се чувстваш , че и ти също можеш да станеш велик.” Ерика Никол, основател of YFS Magazine

17. “Хората не разглеждат възможности, тъй като времето не е подходящо, финансовата страна на нещата не е сигурна. Твърде много хора анализират твърде много. Понякога, просто трябва да го направите.“ Мишел Залти,съ-основател на co-founder CloudFlare

18. “Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.”

Марта Стюърт, основател на Omnimedia, предприемач

 

19. “Не ми пука дали си успял или си се провалил, дали си Бил Гейтс или неизвестен предприемач, който е направил всичко възможно, но не е станало. Важното, което те отличава, е дали си рискувал всичко, дали си заложил живота си на тази карта, дал си обещания на инвеститори, служители, клиенти и приятели, и опитал –  срещу всички сили на света, които се опитват да задушават новите идеи – да направиш нещо ново“.Крис Диксън, съ-основател на Hunch, предприемач

 

20. “Можете да попитате потребителите какво искат и след това да опитате да им го дадете. Но докато го създадете, те ще искат нещо ново.”

Стив Джобс, основател на Apple и Pixar, предприемач

 

21.”Хората работят толкова често върху грешното нещо. Да работиш върху правилното нещо е вероятно по-важно, отколкото да работиш здраво.”

Катерина Фейк, съосновател на Flickr, предприемач

 

Facebook коментар
Total Page Visits: 20050 - Today Page Visits: 4