Доколко коректни са работодателите в Лондон?

Последните статистически данни, свързани с коректността на лондонските работодатели, не ги представят в добра светлина. Оказва се, че 1/4 от хората, работещи в британската столица, е можело да изкарат по около 9 000 британски лири повече, стига шефовете им да бяха заплатили за извънредния им труд, пише Evening Standard.

Една четвърт от работещите в Лондон признават, че са оставали на работа до късно или са пропускали обяд, но така и не са получили възнаграждението за допълнителните часове, което са очаквали. Това означава, че близо 880 000 лондончани е можело да бъдат с по-високи доходи, ако работодателят им беше заплатил за извънредния труд.

Средно на всеки се падат по 8 669 британски лири годишно допълнително заплащане за работа над 8 часа и през уикенда, сочи проучването. Междувременно самите служители са изкарали общо 31.5 милиарда британски лири на своите работодатели по време на извънредните часове.

Общо натрупаната сума за допълнителен труд, който не е бил заплатен през изминалата година на лондончаните, възлиза на над 7.6 милиарда британски лири. Според проучването повечето работодатели са свикнали с това и приемат допълнителните часове за даденост, което поставя под сериозно съмнение тяхната коректност и работна етика.

Източник: novini.london

Изпратете ни вашата история в чужбина

Пишете на електронната ни поща: chujdozemec@yahoo.com

– See more at: http://www.bglev.org/index.php?route=journal2/blog/post&journal_blog_post_id=78#sthash.QhBgqElp.dpuf

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *