Доналд Тръмп е 45-ият президент на САЩ

Доналд Тръмп ще е новият президент на Съединените американски щати, съобщават отвъдокеанските агенции, предава Хаштаг-BG. Милиардерът-републиканец победи, след като успя да вземе ключови щати като Флорида, Охайо, Северна Каролина и Пенсилвания.

Към момента Тръмп има 276 делегатски гласа срещу 218 за Хилъри Клинтън. За победа са необходими 270. Тръмп успя да изненада социолозите, които предричаха, че Хилъри Клинтън ще победи с малко. Ключов се оказа вота във Флорида, където се смяташе, че Клинтън ще спечели заради вота на латиносите в щата, но това в крайна сметка не се случи.

Републиканците печелят и ключови победи в изборите за горна и долна камара на парламента. В Сената консерваторите спечелиха мнозинство, осигурявайки си 51 от 100 гласа в горната камара на американския парламент. Същото се случи и в Конгреса, където републиканците взимат 233 гласа от 218 нужни за мнозинство.
Доналд Тръмп на Националната конвенция на Републиканците

„Приятели, делегати и братя американци, скромно и благодарствено приемам вашата номинация за Президент на Съединените Американски Щати. Кой би могъл да си представи, че когато започнахме това пътуване на 16 юни миналата година, ние – и казвам „ние“, защото сме отбор – ще получим почти 14 милиона гласове, най-големия брой в историята на Републиканската партия. Републиканската партия е получила 60% повече гласове, отколкото преди 4 години.  Демократите, от друга страна, са получили почти 20% по-малко гласове в сравнение с получените преди 4 години. Заедно ще върнем нашата партия обратно в Белия дом и заедно ще изведем нашата държава към сигурност, просперитет и мир. Ще бъдем държава на щедрост и топлина. Но също така ще бъдем и държава на закона и на реда.

http://www.chrithmith.com/2016/11/08/merry-chrithmith-donald-trump-christmas-funny-sweater-sweat-shirt/

Безработица, смърт по улиците, бездомни ветерани, нарко войни, убийства на тъмнокожи и полицаи, финансови машинации на най-високо ниво и подкупни съдии са част от зловещата истина за реалното лице на САЩ според кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп на Националната конвенция на Републиканците

„Приятели, делегати и братя американци, скромно и благодарствено приемам вашата номинация за Президент на Съединените Американски Щати. Кой би могъл да си представи, че когато започнахме това пътуване на 16 юни миналата година, ние – и казвам „ние“, защото сме отбор – ще получим почти 14 милиона гласове, най-големия брой в историята на Републиканската партия. Републиканската партия е получила 60% повече гласове, отколкото преди 4 години.  Демократите, от друга страна, са получили почти 20% по-малко гласове в сравнение с получените преди 4 години. Заедно ще върнем нашата партия обратно в Белия дом и заедно ще изведем нашата държава към сигурност, просперитет и мир. Ще бъдем държава на щедрост и топлина. Но също така ще бъдем и държава на закона и на реда.

Нашият конгрес се провежда по време на криза в нацията ни. Нападенията над нашата полиция и тероризмът в градовете ни заплашват реалния ни начин на живот.

Всеки политик, който не може да улови тази опасност, не е подходящ да управлява нашата държава. Американците, гледащи настоящата реч тази вечер, видяха последните прояви на насилие по нашите улици и хаоса в общностите ни. Много са били очевидци на това насилие лично, а някои дори са били негови жертви. Имам съобщение за всички вас: престъпленията и насилието, които днес измъчват нашата нация скоро, много скоро ще стигнат своя край. С началото на 2017 година, на 20-ти януари, сигурността ще бъде възобновена.  Най-основният дълг на правителството е да защитава живота на своите собствени граждани. Всяко правителство, което се проваля в тази задача, е недостойно да управлява.

Крайно време е да се представи ясна оценка за състоянието на нашата нация.  Ще представя фактите открито и честно. Не можем да си позволяваме повече да сме толкова политически коректни. Така че ако искате да чуете корпоративните мрежи, внимателно подсилените лъжи и медийните митове, демократите ще проведат своя конгрес следващата седмица. Отивайте там. Но тук, на нашия конгрес, няма да има лъжи. Ние ще уважим американския народ с истината и нищо друго. Фактите са следните: след десетилетия на прогрес, довели до понижаване на престъпността, сега при тази Администрация намаляването на криминалните прояви е без успех.

Убийствата през последната година са се увеличили със 17% в петдесетте най-големи града в Америка. Това е най-голямото увеличение за последните 25 години.

В столицата на нашата нация убийствата са нараснали с 50%. Около Балтимор са с 60% повече. В родния град на президента – Чикаго, само през последната година, повече от 2 000 души са били жертви на стрелба, а почти 4 000  души са били убити в района.  Броят на полицейските служители, убити при изпълнение на служебните задължения, в сравнение с броя им през изминалата година, се е покачили с почти 50%. Около 180 000 нелегални имигранти с криминални досиета, със заповед за депортиране от нашата страна, тази вечер бродят свободно и заплашват миролюбивите ни граждани.

Броят на новите нелегални имигрантски семейства, преминали през границата досега тази година, надхвърлиха общия брой за цялата 2015-та година.

Десетки хиляди са били освободени в нашите общности без оглед на последиците върху обществената сигурност или ресурси. Един такъв жител на пограничен район бе пуснат и проправи пътя си до Небраска. Там той уби невинно младо момиче на име Сара Руут. Тя беше на 21 години и беше убита в деня след завършването на колежа.  На първо място в класа си. След това нейният убиец бе отново освободен, и сега е беглец от закона. Запознах се с прекрасното семейство на Сара. Но за тази администрация тяхната прекрасна дъщеря беше просто поредният американски живот, който не си е заслужавало да бъде защитен. Никога повече. Още едно дете да бъде принесено в жертва на олтара на отворените граници.  Ами нашата икономика? Още веднъж ще ви кажа точните факти, които са изрязани от вечерните ни новини и от сутрешните ни вестници.

Почти 4 от 10 афроамерикански деца живеят в бедност, докато 58% от афроамериканските младежи сега са безработни.

Повече от два милиона латиноамериканци живеят в бедност днес, имайки предвид, че Обама пое властта преди по-малко от 8 години. Други 14 милиона са напълно безработни.  Доходите на домакинство са се понижили с повече от 4 000 долара от 2000-та година. Нашият търговски дефицит е достигнал близо 800 милиарда само през последната година. Ние ще поправим това. Бюджетът не е в по-добро състояние. Президентът Обама е удвоил държавните ни дългове с повече от 19 трилиона долара и продължават да нарастват.

Пътищата и мостовете ни се разпадат, нашите летища са в състояние като на страните от третия свят, а 43 милиона американци живеят на купони за храна.

Сега нека разгледаме какво е положението в чужбина. Не само, че нашите граждани страдат от битова престъпност, но те преживяват едно след друго всяко международно унижение. Едно след друго. Всички помним как изглеждаха нашите моряци, които бяха пленени и насилвани на колене от иранците, заплашвайки ги с оръжие. Това просто предшестваше подписването на иранската сделка, която върна на Иран 150 милиарда долара, а на нас не даде абсолютно нищо. Това ще бъде записано в историята като една от най-лошите сделки, сключвани някога. Другото унижение беше, когато президентът Обама очерта нашата „червената линия“ за Сирия, целият свят знаеше, че това не значи абсолютно нищо. В Либия нашето консулството, което бе символ на американския престиж по целия свят, бе опожарено и разрушено до основи.

Америка е далеч по-малко защитена и светът е далеч по-малко стабилен, откакто Обама взе решението да повери на Хилъри Клинтън външната политика на Америка

Нека я победим през ноември. Сигурен съм, че това е решение, за което президентът Обама наистина много съжалява.  Нейната лоша интуиция и неправилната й преценка – потвърдени от Бърни Сандърс – са това, което причини най-големите беди, споменати днес.  Нека си припомним данните. През 2009 година, преди Хилари, Ислямска държава не съществуваше дори на картата. Либия беше стабилна, Египет беше мирен, Ирак намаляваше сериозно насилието в страната. Иран се „давеше“ от санкции. Сирия беше до известна степен под контрол.

След 4 години с Хилари Клинтън начело, какво наблюдаваме? Ислямска държава се разпространява отвъд региона и по целия свят.

Либия е в руини, а нашият посланик със своя персонал беше оставен да умре безпомощен от ръцете на жестоките убийци. Египет се подведе по радикалните „Мюсюлмански братя“, което принуди военните да поемат контрола. Ирак е в хаос. Иран е по пътя към ядрените оръжия. Сирия е погълната от гражданска война и бежанска криза, която сега е заплаха и за Запада. След 15 години война в Близкия Изток, след трилиони похарчени долари и хиляди загубени животи, ситуацията е по-зле откогато и да било. Това е наследството от Хилари Клинтът – смърт, разруха, тероризъм и слабост. Но наследството от Хилари Клинтън не е нужно да е наследство на Америка. Проблемът, пред който сега се изправяме – бедност и насилие вкъщи, война и разруха извън дома, ще продължи да съществува, докато ние продължаваме да разчитаме на същите политици, които на първо място ги създадоха.  Нужна е промяна в управлението, което ще доведе до промяна в резултатите.

Тази вечер, ще споделя с вас моя план за действие за Америка. Най-значителната разлика между моя план и този на моя опонент, е че нашият ще постави Америка на челна позиция.

Американизъм, не глобализъм, ще бъде нашето кредо. Докато продължаваме да бъдем водени от политици, които не поставят Америка на първо място, тогава можем да бъдем сигурни, че другите народи няма да се отнасят към Америка с респект  – респектът, който ние заслужаваме.  Американският народ отново ще бъде първи. Моят план ще започне със сигурност вкъщи, което означава безопасни квартали, сигурни граници и защита от тероризъм. Не може да има просперитет без закон и ред.

Относно икономиката ще заложа реформи, които да открият милиони работни места и трилиони в ново богатство, които ще бъдат използвани за възобновяването на Америка. Голям брой от тези реформи, които ще представя тази вечер, ще се противопоставят на някои от най-големите общности, основани на общи интереси, на нацията ни.  Това е защото тези общности манипулираха политическата и икономическата ни система единствено за своя печалба. Повярвайте ми, това е за тяхна печалба.

Големият бизнес, елитни медии и видни дарители стоят зад кампанията на моя опонент защото те знаят: Тя ще запази нашата манипулирана система.

Те пръскат пари по нея, защото имат пълен контрол над всяко нейно действие.  Тя е тяхна марионетка и те и дърпат конците. Ето защо посланието на Хилари Клинтън е, че нещата никога няма да се променят. Никога! Моето послание е, че нещата трябва да се променят – и те трябва да се променят веднага. Всеки ден се събуждам, решен да предавам за хората, които съм срещал по цялата земя, които са били игнорирани, пренебрегвани и изоставени.  Посетих уволнените от фабриките работници, и общностите, смачкани от нашите ужасни и нечестни търговски спогодби. Това са забравените мъже и жени на нашата страна. Те  са забравени, но не за дълго. Хора, които работят здраво, но вече нямат глас.

Аз съм вашият глас.  Прегръщал съм плачещи майки, които са загубили децата си, защото нашите политици са поставили личните си желания пред тези в полза на националното добро.

Колко добра е нашата полиция? И колко добър е Кливланд?  Не понасям несправедливостта, не толерирам правителствената некомпетентност, не симпатизирам на лидери, които провалят своите граждани.

Когато невинни хора страдат, защото на нашата политическа система й липсва воля или кураж или основното благоприличие да приложи нашите закони, или още по-зле, продали са се на някакви корпоративни интриганти за пари в брой. Не съм способен да отвърна поглед и няма да да се правя, че не виждам!  И когато държавният секретар запаметява незаконно имейлите си на скрит сървър, изтрива 33 000 от тях, така че властите да не могат да видят нейното престъпление, поставя държавата ни в опасност, лъже за това по всякакъв начин и не  отговаря за последствията. Знам, че корупцията в нашата държава е достигнала ниво като никога досега.

Когато директорът на ФБР казва, че държавният секретар е „крайно  небрежна“ и „немърлива с боравенето на класифицирани тайни”, знам, че тези изрази са незначителни в сравнение, с това което тя всъщност е направила.

Просто са били използвани, за да я опазят от това, да бъде изправена пред правосъдието заради ужасните й престъпления.  Всъщност, нейното единствено най-голямо постижение е може би извършването на такова нечувано престъпление и безнаказано измъкване, особено когато другите са платили толкова скъпо. Когато този същият Държавен Секретар  гребе милионите долари от търговска дейност и е благосклонна към специалните интереси и чуждестранните сили, в такъв случай аз знам, че е дошло времето за действие. Присъединих се към политическата сцена, така че по-силните да не могат повече да мачкат хората, които не могат да се защитят.

Никой не познава системата по-добре от мен, затова аз мога сам да я поправя.

Виждал съм от първа ръка как системата се обръща срещу гражданите си, точно както тя се обърна срещу Бърни Сандърс – той нямаше никакъв шанс. Но неговите поддръжници ще се присъединят към нашето движение, защото ние ще оправим най-големия им проблем: търговските сделки, които лишават страната ни от нашите работни места и ни лишават от нашето богатство като държава. Милиони демократи ще се присъединят към нашето движение, защото ще поправим системата, така че да работи справедливо за всеки един американец.

В този случай аз съм горд да имам на моя страна следващия вицепрезидент на Съединените Американски Щати – Губернатор Майк Пенс от Индиана.

„Семейство Симпсън” предупреди Америка за Тръмп преди 16 години

Забележителен човек. Ние ще доведем Америка до същия икономически подем, до който той доведе щата Индиана. Той е успешен мъж с характер, мъж на реализацията, той е човекът за тази работа. Първата задача на новата ни Администрация ще бъде да освободи нашите граждани от престъпленията, тероризма и беззаконието, което заплашва нашата общност. Америка беше потресена от резултата, когато нашите полицаи бяха брутално екзекутирани в Далас. Дни след събитието в Далас ние продължихме да ставаме свидетели на заплахи и насилие срещу нашите служители на реда. Служители на закона бяха застреляни или убити през последните дни в Джорджия, Мисури, Уисконсин, Канзас, Мичиган и Тенеси.  В неделя още полицаи бяха застреляни в Батън Руж, Луизиана. Трима бяха убити, а четирима – лошо ранени.  Атака срещу прилагащите закон е атака срещу всички американци.  Имам съобщение за всеки човек, който заплашва мира по нашите улици и сигурността на нашата полиция:  Когато положа клетва при встъпване в длъжност следващата година, ще възобновя закона и реда на държавата ни. Повярвайте ми. Повярвайте ми.  Аз ще работя и ще предложа най-добрите прокурори и служители на реда, за да свършат работата, както подобава. В това състезание за Белия Дом аз съм кандидатът на реда и закона. Безотговорната реторика на нашия президент, която използва символа на президентството, за да ни раздели по раса и цвят, направи Америка още по-неприятна среда за всички. Тази администрация пренебрегна централните части на Америка. Запомнете това.  Пренебрегна ги в образованието. Пренебрегна ги в работата. Провали ги в престъпността. Провали ги на всяко отделно ниво. Когато аз стана президент, ще работя, за да осигуря всичко това на нашите деца, така че те да бъдат третирани и защитавани еднакво. За всяко действие, което предприемам, ще питам себе си: Това ще даде ли правото на младите американци в Балтимор, Чикаго, Детройт, Фъргюсън да изживеят мечтите си, като всяко друго дете в Америка? За да се направи животът в Америка безопасен, трябва да отбележим растящата заплаха, която срещаме отвъд Америка. Ние ще сразим варварите на Ислямска държава. И ние ще ги сразим бързо! Франция е жертвата на бруталния ислямистки тероризъм. Мъже, жени и деца бяха жестоко покосени. Разрушени животи. Разпокъсани семейства. Нацията е в траур. Поражението и щетите, които могат да бъдат причинени от радикалните ислямистки групировки, са доказвани отново и отново – на Световния Търговски Център, на служебно парти в Сан Бернадино, на Бостънския Маратон, в центъра за набиране на военни сили в Чатануга, Тенеси. И на много, много други места.  Само преди седмици  в Орландо, Флорида, 49 прекрасни американци бяха жестоко убити от ислямски терорист. Този път терористът беше набелязал нашата LGBTQ (хомосексуална и транссексуалните общности) общност. Ние ще спрем това. Като ваш президент ще направя всичко по силите си, за да предпазя гражданите от LGBTQ от насилие и потисничество от изпълнената с омраза чуждестранна идеология.

Трябва да кажа, че като републиканец, е много приятно да чувам вашите аплодисменти относно това, което току що казах. Благодаря ви. За да се предпазим от тероризъм, трябва да се фокусираме върху три неща. Трябва да имаме най-добрите разузнавателни операции  в света. Трябва да изоставим провалената политика за устрояване на нацията и смяна на режима, която Хилари Клинтън разгърна в Ирак, Либия, Египет и Сирия.  Вместо това, ние трябва да работим с всички наши съюзници, които споделят нашата цел за разрушаването на Ислямска държава и стъпкването на ислямския тероризъм. Трябва да го направим веднага. Отиваме да победим. Отиваме да победим бързо. Това включва да работим с най-големия ни съюзник в района, а именно Израел.

Неотдавна казах, че НАТО е отживелица, защото не може да се бори както подобава с терора, а много от страните членки не плащат  съответните си дялове.

Както винаги, САЩ поемат разходите. Малко след това бе обявено, че НАТО ще въведе нова програма за борба с тероризма. Истинска стъпка в правилната посока.  Последно и много важно: ние незабавно трябва да спрем имиграцията от която и да е държава, която е постигнала компромис с тероризма, докато не сме сигурни, че целият контрол е в наши ръце. Не ги искаме в нашата държава. Бежанците навлязоха в страната ни веднага след появилите се големи бежански потоци под управлението на Президента Обама. Клинтън предложи това въпреки факта, че няма начин тези бежанци да се контролират и да се разпознае тяхната самоличност и произход.  Искам в нашата страна да приемаме само хора, които ще подкрепят нашите ценности и ще обичат нашите хора. Всеки, който подкрепя насилието, презрението и потисничеството не е добре дошъл в нашата страна и никога няма да бъде! Десетилетия  наред данни за имиграцията показват ниски доходи и висока безработица за нашите граждани, най-вече за афроамериканските и латиноамериканските работници. Ние ще имаме имиграционна система, която работи, но такава, която ще работи за американския народ. В понеделник чухме за трима родители, чиито деца бяха убити от нелегални имигранти – Мери Ан Мендоса, Сабин Дърдън, и моя приятел Джамийл Шоу.  Те са просто трима смели представители от хиляди други. От всичките ми пътешествия в тази държава нищо не можа да ми въздейства по-силно от времето, прекарано с майките и бащите, които са изгубили децата си заради насилието. Ние трябва да го разрешим. Тези семейства нямат специални интереси, за да бъдат представяни. Няма демонстратори, които да протестират на тяхна страна.  Моят опонент никога няма да се срещне с тях или да сподели болката им. Вместо това моят опонент иска градове убежища. Но къде имаше убежище за Кейт Стейнъл? Къде беше убежището за децата на Мери Ан, за Сабин и за Джамийл? Къде бяха убежищата и за всички останали? О, толкова е тъжно дори да говорим за това, защото можем да разрешим този проблем така бързо. Тези засегнати американски семейства бяха сами. Но повече няма да бъдат сами. Тази вечер този кандидат и цялата тази нация заставаме на тяхна страна, за да ги подкрепим, да им изпратим любовта си и да обещаем в тяхна чест, че ще спасим безброй много семейства от страдание и от същата ужасна съдба.

Ще построим огромна гранична стена, за да спрем незаконната имиграция, за да спрем бандите и насилието и за да спрем навлизането на наркотиците.

Бях удостоен с подкрепата от агентите на Американския граничен патрул и ще работя директно с тях, за да запазим интегритета на нашата законна, законна, законна имиграционна система. Законна. Като преустановим практиката на задържане и освобождаване на границата, ще спрем трафика на хора. Незаконното преминаване на границата ще намалее. Ще го спрем. Това няма да се случва повече. Повярвайте ми. Мирът ще бъде възстановен. Когато започнат строго да се прилагат правилата относно милионите души, които надминават разрешения им престой по виза, законите ни най-накрая ще получат уважението, което заслужават.  Тази вечер, искам всеки американец, чиито искания относно имиграционната сигурност са били отхвърлени, и всеки политик, който ги е отхвърлил, да чуят много внимателно какво имам да кажа относно това. На 20-ти януари, в деня, в който се закълна при встъпване в длъжност, американците най накрая ще се събудят в държава, в която законите на САЩ са строго прилагани.  Ще бъдем внимателни и милостиви към всички! Но най-голямото ми състрадание е отредено за нашите собствени борещи се граждани!  Моят план е пълната противоположност на радикалната и опасна имиграционна политика на Хилъри Клинтън. Американците искат освобождаване от неконтролираната имиграция. Общностите искат да бъдат спокойни. Въпреки това Хилъри Клинтън предлага масова амнистия, масова имиграция и масово беззаконие. Нейният план ще смаже вашите училища и болници, освен това ще намали вашите работни места и заплати и ще затрудни наскоро влезлите имигранти да избягат от огромния кръг на бедност, през който в момента минават и да бъде почти невъзможно да преминат към средната класа. Аз имам различно виждане за нашите работници. То започва с нова честна пазарна политика, която запазва нашите работни места и се изправя срещу многото държави, които мамят. Направил съм милиарди долари от бизнес сделки, сега ще направя нашата страна отново богата. Ще използвам най-богатите хора в света, които нашата страна има, ще превърна нашите лоши търговски договори в забележителни търговски отношения. Америка е загубила около 1/3 от работните места в производствения сектор от 1997 в резултат на въвеждането в действие на пагубни търговски сделки, подкрепяни от Бил и Хилари Клинтън. Помнете Бил Клинтън, който подписа NAFTA (Северноамериканско споразумение за свободна търговия) – една от най-лошите икономически сделки, сключени някога от нашата държава. Никога повече. Ще върна обратно работните места в Охайо, в Пенсилвания, в Ню Йорк и в Мичиган. И няма да оставя компаниите да се преместват в други държави, уволнявайки по пътя всичките си служители, без последствия. Няма да се случи повече.  Моят опонент, от друга страна, е подкрепила всяко търговско споразумение, което е унищожило нашата средна класа. Тя подкрепи NAFTA, подкрепи влизането на Китай в Световната Търговска Организация – още една от колосалните грешки и катастрофи на нейния съпруг. Тя подкрепи търговската сделка с Южна Корея, която драстично намали броя на работните места. Тя подкрепи и Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции ( ТТПИ). То не само че ще разруши нашето производство, но ще направи Америка обект на управление на чужди правителства.  Обещавам никога да не подпиша никакво търговско споразумение, което ще нарани нашите работници или което ще намали нашата свобода и независимост. Никога, никога няма да сключа лоши търговски сделки. Вместо това ще сключвам отделни сделки с отделни държави. Повече няма да участваме в онези огромни транзакции, с много държави, които са по хиляди страници и които никой от нашата държава нито ще прочете или разбере.  Ние строго ще приложим всички търговски ограничения срещу всяка държава, която мами. Това включва спирането на нечуваната кражба на Китай на интелектуална собственост заедно с техния незаконен продукт на дъмпингови цени и унищожителната им валутна манипулация. Те са най-добрите валутни манипулатори! Нашите ужасни търговски споразумения с Китай и много други, ще бъдат напълно предоговаряни. Това включва предоговарянето на NAFTA, за да постигнем много по-добро споразумение за Америка. И ще си тръгнем, ако не постигнем такъв вид споразумение. Ще започнем да градим и да правим нещата наново.

После следва реформата в данъчните ни закони, нормативните уредби и правилата в областта на енергетиката. Хилари Клинтън планира огромно увеличение на данъците. Аз съм кандидатът предложил най-голямото намаление на данъците.  Американците със среден доход ще изпитат силно облекчение и данъците ще бъдат опростени за всички. Америка е една от държавите с най-високите данъци в света. Намаляването на данъците ще накара нови компании и нови занаяти да се върнат, преуспяващи обратно в нашата страна. Повярвайте ми, ще се случи и ще се случи бързо.

Опонентът ми иска да направи чудесните миньори и стоманолеяри на нашата страна безработни. Това никога няма да се случи, ако Доналд Тръмп е президент. Нашите стоманолеяри и миньори ще се върнат отново на работа. С този нов икономически курс трилиони долари ще започнат да се вливат в икономиката. Това ново богатство ще подобри качеството на живот на всички американци.  Ще построим пътища, магистрали, мостове, тунели, летища и железопътните пътища на утрешния ден. Това, от своя страна, ще създаде още милиони работни места. Ще спасим децата от липса на училища, като помогнем на техните родители да ги изпратят в безопасно училище по техен избор. Моят опонент иска да запази бюрокрацията, вместо да служи на американските деца. Това е, което ще направи, и това е направила.  Ние ще отменим и заменим пагубната „Обамакеър“. Ще имате възможността да избирате своя собствен доктор отново. И ще оправим Транспортната администрация за безопасност по летищата, която е цяла катастрофа.

Ще работим за всички наши студенти, които потъват в дългове, за да намалим напрежението на тези млади хора, които точно започват своя живот като възрастни.  Ние ще възстановим напълно нашата намаляла войска и държавите, които предпазваме, при сериозна загуба, ще бъдат помолени да заплатят съответния си дял. Ние ще се погрижим за нашите велики ветерани, както никой досега не се е грижил за тях. Моят план от 10 точки получи огромна подкрепа от ветераните. Ние ще гарантираме, че тези, които служат на тази държава, ще имат възможността да посетят лекар или болница по техен избор без да чакат на опашка 5 дни и да умрат.   Моят опонент отхвърли скандала със Здравната Администрация на ветераните, все едно не беше разпространен, което е още един знак затова колко далеч от реалността е тя. Ще изискаме от всеки началник на департамент в правителството, да ни осигури списък с разточителни разходи за проекти, които можем да елиминираме през първите ми 100 дни. Политиците говорят за това, а аз ще го направя.

Ще назначим съдии във Върховния Съд на САЩ, които ще съблюдават нашите закони и нашата конституция. Заместникът на любимия ни съдия Скалиа ще бъде човек с подобни виждания и със съдебна практика. Това ще бъде един от най-важните въпроси за решаване при тези избори. Моят опонент иска да отмени по същество втората поправка. Аз, от друга страна, получих ранната и силна подкрепа на Националната стрелкова асоциация и ще пазим правото на всички американци да опазят семейната си сигурност. В този момент желая да благодаря на евангелистката и религиозна общност, защото помощта, която те ми оказаха и която не съм сигурен, че заслужавам, беше така невероятна и е една от важните причини да бъда тук, тази вечер. Истина е. Те имат толкова много да допринесат в нашата политика, но нашите закони не разрешават да говоритят самостоятелно. Поправка, внесена от Линдън Джонсън, преди много години, заплашва религиозните институции с отмяна на техния статут на освободени от данъци, ако открито проповядват политическите си възгледи. Техният глас бе отнет. Ще работя много здраво, за да запазя този език и да защитя свободата на изразяването на всички американци. Ние можем да изпълним тези велики неща и още толкова много. Всичко, което трябва да направим е да започнем да вярваме в себе си и в нашата страна отново. Започнете да вярвате. Време е да покажем на целия свят, че Америка се връща – по-голяма, и по-добра и по-силна, откогато и да било. По време на това пътуване бях късметлия, че до мен бяха жена ми – Меланиа и прекрасните ми деца – Дон, Иванка, Ерик, Тифани и Бейрън: вие винаги ще бъдете моят най-голям източник на гордост и радост. Баща ми, Фред Тръмп, беше най-умният и най-здраво работещият човек, който съм познавал. Чудя се понякога какво би казал, ако беше тук да види това и да ме види тази вечер. Благодарение на него научих през ранните си години да уважавам достойнството на работата и достойнството на работещите хора. Той се чувстваше най-удобно в компанията на зидари, дърводелци и електротехници и аз имам също доста от това в себе си. Обичам тези хора. И майка ми, Мери, също. Тя беше силна, но също така топла и справедлива. Тя наистина беше страхотна майка. Тя беше също един от най-честните и щедри хора, които някога съм познавал. За моите сестри Мери Ан и Елизабет, брат ми Робърт и по-малкия ми брат Фред – винаги ще ви обичам. Вие сте много специални за мен. Имах наистина страхотен живот в бизнеса. Но сега, моята единствена и изключителна мисия е да работя за нашата страна – да работя за вас. Време е да дадем победата на американския народ. За да победим, трябва да се освободим от незначителната политика на миналото. Америка е нация на последователи, мечтатели и борци, които бяха водени от група критици и циници.  О, ние обичаме да побеждаваме тези хора, нали?

Не можем повече да разчитаме на тези същите хора в политиката и в медиите, които ще кажат каквото и да е, за да поддържат манипулираната система.

Вместо това трябва да изберем да повярваме в Америка.  Историята нас гледа сега. Чака да види дали ще покажем на целия свят, че Америка е още свободна, независима и силна. Моля за вашата подкрепа тази вечер, така че да бъда вашият шампион в Белия дом.  Моят опонент помоли своите поддръжници, да кажат три думи, с които да обявят лоялността си. Те казаха: „Аз съм с нея“. Аз избирам да кажа друго обещание.  Моето обещание е: „АЗ СЪМ С ВАС – АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД“.  Аз съм вашия глас.  За всеки родител, който мечтае за детето си и за всяко дете, което мечтае за бъдещето си, аз казвам тези думи на вас тази вечер: Аз съм с вас и ще се боря за вас и ще спечеля за вас!  До всички американци тази вечер, във всички наши градове и селища, аз обещавам: Ще направим Америка отново силна. Ще направим Америка отново горда. Ще направим Америка отново безопасна. И ще направим Америка отново велика. Бог да ви благослови ! Обичам ви!“

Превод: Кристина Цабала

(бел. ред. със съкращения)

Източници Хаштаг-BG, novotopoznanie.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *