Един напълно реален вариант как да живеете в Лондон без да плащате наем – сайтът Airbnb

“Автор:bgben.co.uk

Ощипете се. Живеете в един от градовете с най-високи квартирни наеми в света и съвсем логично можете да се възползвате от това.

Ново изследване, проведено от movehub , изготви две карти за сумите в различните лондонски общини, които можете да спечелите давайки под наем някоя от стаите, в наетата от вас квартира.

За целта, просто трябва да пуснете своята обява в специализирания уебсайт Airbnb за бързо намиране на квартири за милионитетуристи, посещаващи града, които не желаят да плащат астрономически суми за хотел.

Проучването на movehub установи, че вече има една немалка група хора в Лондон, които ползват сайта на Airbnb като източник на сериозен допълнителен доход. Голяма част от тях изплащат напълно своя наем, предоставяйки стая за нощувка на чуждестранни туристи. Преди обаче да планирате подобен ход, добре е да проверите още веднъж какви са условията на вашия краткосрочен договор (Tenancy Agreement).

Първата от двете карти на movehubе изготвена на базата на съпоставката между частните цени за наем в лондонските райони от gov.uk и данните за наемните цени в тези райони, които чуждестранните туристи договарят през сайта на Airbnb.

Къде цените за нощувка, договаряни по Airbnb, са най-високи в Лондон?

Районите с най-популярни туристически дестинации са логично най-печелившите. Начело е районът на Kensington & Chelsea със средни договорни цени от £2204 за стая на месец. Westminster и Richmond са също силни зони – £2058 месечен наем за стая в Westminster и £1,934 в Richmond.

Високите наеми на квартирите в тази част на Лондон обаче изравняват донякъде баланса от приходите и не оставят терен за по-значима печалба.

 

 

Коя е най-доходоносната община за вашата квартира?

 

Най-доброто място за печалба в Лондон е Greenwich – много успешна комбинация от приемливи наеми и туристически атракции, която може средно да донесе през Airbnb за месец по £1,726  за самостоятелна стая. Всъщност, необходимо е само за 8 дена от месеца тя да е заета, за да можете да си платите целия месечен наем. За изплащането му  в общините Richmond и Redbridge пък са необходими 10 нощувки в една от стаите.

 

 

Средният брой на Airbnb нощувки, които са необходими за изплащането на целия месечен наем варират за различните лондонски общини. ЗаKensington са например 12. Същото се отнася и за общините Wandsworth, Hounslow, Merton, Kingston, Ealing, Hillingdon и Bromley.

 

Определено по-слабо е търсенето на нощувки в общините Haringey, Sutton и Tower Hamlets – 15 нощувки на месец, за изплащане на наема.

 

Източник: londonist.com

Facebook коментар
(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *