Екшън до олимпийския огън: Нападнаха руски вицеконсул, той уби бандита!

Наместо да даде часовника си, Маркос Сезар Ферес Брага отнел оръжието на нападателя и го застрелял с него

Руският вицеконсул в Рио де Жанейро беше замесен в истинския екшън, при който простреля смъртоносно въоръжен бандит, опитващ се да го обере в колата му, пише „Дейли Мейл“. Това се случи точно в момента, в който факелът с олимпийския огън минавал през града.

Маркос Сезар Ферес Брага, бразилски адвокат, който изпълнявал и длъжността вицеконсул на Русия в бразилския град, се спречкал с нападателя си, който счупил предното странично стъкло на БВМ-то му и поискал часовника. Вицеконсулът обаче издърпал нападателя си вътре в колата и след кратко боричкане, успял да вземе пистолета му и да го застреля със собственото му оръжие.

Бандитът, който бил на мотоциклет заедно със съучастник, нападнал Брага в задръстване, получило се заради преминаващия олимпийски огън. Тялото му престоя няколко часа на улицата и много от спортистите минаха покрай него.

Свидетел разказва, че нападателят изкрещял: „Губиш, дай часовника!“, като преди това разбил стъклото с пистолета. Не очаквал обаче, че дипломатът ще реши да се бие. Като го видял да хлътва в автомобила, съучастникът му изчезнал.

Превод и редакция: БЛИЦ

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *