Запознайте се с човека, който създава гори за по-малко от 3 години

На дърветата са нужни години, понякога дори векове, за израснат. Еко-предприемачът Шубхенду Шарма обаче е открил начин да създава естествени и самоподдържащите се гори навсякъде по света благодарение на своята формула за успех. Процесът, включващ 6 стъпки, е бил усъвършенстван, след като Шарма научава всички тънкости за отглеждането на здрави дървета от Акира Мияваки – многократно награждаван ботаник, посадил над 40 млн. дървета по целия свят, пише Goodnet.org.

Двамата се срещат, докато Шарма е работил за Toyota. По това време Мияваки е бил нает да засади гора в кампуса на автомобилния производител. След като решава доброволно да помогне на Мияваки, Шарма напуска работата си и тръгва по нова кариерна пътека – започва да засажда дървета. Плодовете на неговия труд кулминират в създаването на компанията Afforestt – тя засажда дървета из целия свят за най-различни клиенти (фермери, корпорации, градски управи и т.н.).

Дърветата са един от най-великите дарове на природата, тъй като прочистват въздуха, спестяват вода, привличат най-различни видове, запазват енергия и прочее. Шарма е приложил своите знания в индустриалното инженерство към дърветата, създавайки компютърна програма, която регистрира параметрите на видовете дървета. По този начин той открива коя е най-добрата комбинация от дървета, която ще образува процъфтяваща гора. Afforestt промотира своите стандартизирани методи за посаждането на гъсти, бързорастящи естествени гори по пустите райони на планетата. При това с такъв успех, че може да засади многопластова горе от 300 дървета върху изключително малко пространство (колкото за шест паркирали коли). И всичко това струва колкото един айфон.

Шарма е човек, пълен с креативност и страст. Той работи усърдно, за да направи така, че засаждането на естествени гори да стане по-бързо, по-евтино и по-достъпно за всички хора на Земята.

За контакт: http://www.afforestt.com/

Facebook коментар
Източникmanager.bg
Сподели