Според проучване на HSBC, Испания е втората държава с най-високо качество на живот, пише вестник АБС.

За девета поредна година британската банка HSBC – четвърта в света по фондове, е изготвила анкета между работниците, които работят в чужбина, с въпрос, къде се работи и живее най-добре.

Изследването, в което са участвали 26 871 участника е трябвало да оценяват икономическите и кариерни възможности, качество на живот, както и държавите, най-подходящи за семеен живот.

Най-добрата страна за служителите е Сингапур, която наред с други предимства предлага среден доход от 139 000 долара годишно, в сравнение със средните стойности в света – 97 000 долара годишно. Испания е на 16 място, но пък в категорията за най-добро качество на живот се нарежда на второ място, изпреварена само от Нова Зеландия.

Иберийската държава се нарежда на седмо място в класирането за семеен живот, където лидер е Швеция и на 42 място за икономически и кариерни възможности.

Испания се нарежда на първите позиции в света за най-добро здравеопазване, за култура – 5-то място, по интеграция на емигрантите на 9 място и на 15-то по сигурност.

Източник:bulgaros.ovh


Българи в чужбина, изпращайте ни вашата история, като натиснете тук.

Ако желаете можете да я публикувайте самив Твоят Чуждоземец -> your.chujdozemec.com , където можете да качите също снимкаили видео от страната в която сте.

При въпроси пишете на електронната ни поща chujdozemec@yahoo.com

Facebook коментар
(Visited 3 times, 1 visits today)
Total Page Visits: 817 - Today Page Visits: 2