Най-скучните градове в Европа

Измежду многобройните класации за най-голям или пък най-малък, най-романтичен или най-студен град, не бива да ни учудва и избирането на най-скучния такъв. Ако търсите забавления – не ходете в тези градове.

Брюксел

Столицата на Европейския съюз е модерен и блестящ град, седалище на многобройни организации – Европейски парламент, Европейската комисия, Главната квартира на НАТО, а също и на над 40 музея. Брюксел е административният център на континента, обитаван от многобройни политици, посланици и държавни служители. С две думи – град на бюрокрацията. Единственото забавно нещо са многобройните барове и ресторанти.

Цюрих

Най-големият швейцарски град заема челно място в Европа по качество на живот, но изглежда прекалено стерилен и не предлага кой знае какви забавления, освен ако не сте финансист. Тук е мястото на една от най-големите в света фондови борси и дом на безброй банки. Скучен, банкерски град, но за сметка на това – изключително красив.

Братислава 

Градът е столица на Словакия с население от 400 000 души и освен красивия си център не може да предложи много забавления на туристите. Буквално половин ден ще ви бъде достатъчен, за да разгледате всички забележителности. Нощният живот също е слабо представен. Най-големия плюс на Братислава е, че се намира на около 60 км от Виена.

Осло

Столицата на Норвегия може да бъде интересно място за посещение, ако сте фен на студеното време и дългата почти 6 месеца полярна нощ. Градът обаче е много красив – повече от половината му територия е заета от защитени паркове, многобройни езера, хълмове и гори. Това е една от най-скъпите столици в Европа – ако ще си убивате времето там, подгответе портфейла си.

Тази класация е съвсем условна. Също толкова относително е и понятието за скука. Ако харесвате повече красивата архитектура и спокойствието, предвидимостта и реда, няма да скучаете в никой от гореспоменатите градове.

Източник: www.informiran.bg

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *