Ответен удар на Ердоган – призовава хората да излязат на улиците

Ердоган призова турските граждани да излязат на улиците

Въпреки твърденията на военните, че превратът им е успешен. Самият Ердоган излезе с изявление, в което призова турските граждани да излязат на улиците, за да защитят демокрацията, предаде “Индипендънт”.

В разговор по Скайп, излъчен на живо в турската медия TRT, Ердоган потвърди информацията, че правителството не е свалено и че изявлението на военните не е истина, но опитът за преврат е факт. Разговорът беше воден в пряк ефир на телевизионен канал с ограничен визуален контакт спрямо президента. Малко след това каналът беше свален от ефир.

Ръководителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието обяви пред CNNTurk, че военните са направили опит да го изведат насилствено от централата на партия. Според него хората трябва да излязат на улиците и да покажат, че протестират срещу преврата. Същия апел отправиха и проправителствените издания.

Границата на България с Турция все още е отворена. Българските власти призоваха българските граждани да отложат всички планирани пътувания до Турция.

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *