Проучване сецна противниците на българите на Острова! Оказа се, че нашенците правят лондончани ПО-БОГАТИ!

Армията от работници-мигранти в Лондон допринася годишно с по 50 000 британски лири всеки в икономиката на британската столица. Това сочат резултатите от ново проучване, цитирано от “Ивнинг стандарт”. Според изследването, в Лондон на пълен работен ден работят около 1.8 милиона мигранти. Това са почти 40% от общия брой на работната ръка. Работниците от страни-членки на ЕС съставляват 13% от работната сила, а работниците от страни, извън ЕС, са 25%.

Какво се оказва всъщност? Резултатите от проучването на лобистката група „London First“ са показали, че източноевропейските работници, включително българите, не заемат работните места на британците в Лондон. „Това е мит и доказателство е фактът, че броят на британските граждани без работа е намалял, докато броят на имигрантите се е увеличил”, твърди директорът на „London First“ Жасмин Уайтбред.

Според проучването имигрантите от източната част на Стария континент работят в сферата на дребния бизнес, на строителството, туризма и услугите, а имигрантите от по-старите страни-членки работят по-висококвалифицирана работа в различни сектори. Оказва се, че строителството в Лондон е изключително зависимо от източноевропейците, които осигуряват повече от една четвърт от работната сила.

Данните на „London First“ сочат, че всеки имигрант на пълен работен ден в Лондон внасят средно брутни 46 000 британски лири годишно към икономиката на британската столица. При наличните 1,8 милиона имигранти-работници в Лондон, това означава 83 милиарда британски лири, или една четвърт от постъпленията в хазната на града. „Фактите показват, че имигрантите са тези, които движат Лондон напред и са част от успешното развитие на града”, изтъква Уитбред, като допълва, че е крайно време правителството да престане да дава празни обещания, а да вземе конкретни мерки за гарантирането на правата на имигрантите след Брекзит.

Източник: Блиц

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *