Разходка по стъкло в планината от “Аватар”

Това преживяване е само за тези, които са сигурни, че няма да се откажат по средата, защото единственият начин да се върнат на изходната точка и да се успокоят, е…..да го направят сами.
Става дума за разходка с дължина от 100 м на височина 1,5 км над земята по пътека широка 1,6 м, направена от стъкло. Екстремната тераса за наблюдение е в китайската провинция Хунан, по-точно в планината Тиенмън, пресъздадена във филма „Аватар“ и бе отворена за туристи в петък. Пътеката се намира на скалата Извиващия се дракон и затова се нарича Coiling Dragon Cliff skywalk. От терасата се открива изумителна гледка към пътя с 99 убийствени завоя, известен като Небесния. От националния парк Джандзядзие признават за огромен интеренес от първия ден и разкриват, че хората са по-смели за разходката по пътеката, отколкото на прозрачния мост.
Той е опънат между две скали на височина 300 м в същия парк. Дължината му е 430 метра, което го прави най-дългия стъклен мост в света, най-тежкия висящ и най-високата площадка за бънджи скокове. Той бе открит през юни тази година и оттогава почти всекидневно има проблеми с туристи, които изпадат в паника по време на нестандартната разходка.

Източник: 24 часа

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *