Руска компания предлага модерни версии на ГАЗ-69

Съветският военно-транспортен високопроходим автомобил ГАЗ-69 се завръща на пазара. Проектът е на руското тунинг ателие Truck Garage, като предвижда създаването на мощен и модерен автомобил, изпълнен в духа на познатата „текезесарка“.

ГАЗ-69 от 2016 година, както е наречен проектът, използва оригиналните рама и каросерия, които обаче са доработени и заздравени. За целта е използвано специално покритие Line-X, докато в интериора се залага на модерни уреди и оборудване, но решени в ретро стил.

Преобразеният руски всъдеход е получил и нов двигател – V8. Върховото предложение е HEMI с мощност 465 к.с., но клиентите могат да избират и между агрегати с обем 6,1 и 5,7 литра. TRUCK GARAGE се снабдява с двигателите от вторичния пазар на САЩ, като подбира мотори с пробег до 30 000 км, сочи информацията.

 

Напълно ново е и шасито на машината, като са подбрани мостове Teraflex, блокируем заден диференциал ARB и койловъри. Джантите са 17-инчови и са оборудвани с гуми за офроуд.

Новият ГАЗ-69 ще бъде произведен в серия от само 12 екземпляра. Цените започват от 4 млн. рубли (приблизително 106 000 лв). Предлагат се версии с мек и твърд таван.

Снимки: Truck Garage

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментар
(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *