Тръмп: Обама е най-лошият президент в историята на страната

Доналд Тръмп окачестви управлението на Барак Обама като катастрофа, след като президентът заяви, че той не е годен да го наследи на поста в Белия дом: “Той беше слаб, той беше неефективен”, каза кандидатът на Републиканската партия по адрес на Обама, осмивайки начинът по който президентът на САЩ е ръководил кризата с Русия и Украйна, съобщава BBC.

По-рано Барак Обама заяви, че Тръмп е неспособен да бъде президент и попита защо неговата партия продължава да го подкрепя: “Трябва да дойде момент в който да кажеш достатъчно”, каза Обама.

В интервю за “Фокс” Тръмп окачестви  Барак Обама като “най-лошия президент може би в цялата история на страната”. По-рано милиардерът беше остро осъден за подкрепата си за анексиране на Крим от Русия и той не пропусна да отвърне на това, заявявайки: “Вярвам, че знам много повече за външната политика от Обама. Погледнете Украйна. Той говори за Украйна и за това колко е твърд с Русия, а междувременно те завладяха Крим. Обама и Хилари Клинтън дестабилизираха Средния изток, поставяйки страната на риск”.

По-рано същия ден Тръмп се обърна и към други две страши фигури в собствената му партия, които си позволиха да го критикуват публично. Той отказа да подкрепи председателя на Конгреса Пол Райън и сенатор Джон Макейн в борбата им за преизбиране през ноември.

Доналд Тръмп е под обстрел и за това, че си позволи да атакува родителите на загиналия американски войник от мюсюлмански произход, след като по време на конгреса на демократите миналата седмица, на който Хилари Клинтън прие официално своята номинация, те го разкритикуваха. По време на конгреса, те отправиха критика към плана му временно да забрани на мюсюлманите да влизат в САЩ.

Във вторник, френският президент Франсоа Оланд също се присъедини към хора на критиките, заявявайки, че Тръмп е причинил “гадене” на хората. Той предупреди, че победа на Тръмп, на президентските избори може да предизвика много силен обрат в дясното пространство по целия свят./glasove.com

Facebook коментар
(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *