Туристи, Сирия ви желае! (ВИДЕО)

Всички се чудим къде да ходим на почивка. Някои обичат традиционно да са някъде на почивка в България. Други предпочитат чужбина и не могат да заменят обслужването в чуджите курорти с нашето.

За тези обаче, които обичат да ходят на екзотични и нова места вече имаме ново предложние.

Бързо туристи, Сирия ви желае! 

Да, правилно прочетохте!

Ново видео, дело на Министерството на туризма в страната, показва в съвсем различна светлина опустошената от война Сирия, в която през последните пет и половина години умряха стотици хиляди души.

Кадрите разкриват крайбрежен рай за поклонниците на слънцето, пише USA Today. Виждат се джетове, палмови дървета, зелена трева и тюркоазено сини води.

Мотото на видеото е „Сирия – винаги красива”.

Министерството е под контрола на президента на страната Башар Асад.

На всички, които вече са почти  са навити да тръгнат към тази нова дестинация, трябва да кажем едно-две неща.

Не забравяйте, че Сирия е едно от най-опасните места на планетата след избухването на войната през 2011-а година.

Във видеото с дължина минута и 43 секунди, публикувано и в сайта на министерството, никъде не се споменава, че страната е в кървава гражданска война.

Кадрите показват крайбрежния град Тартус на Средиземно море, който беше ударен през месец май от самоубийствени бомбени атентати на „Ислямска държава“.

Докато във видеото се набляга на естествената красота на Сирия, с която правителството много се гордее, на територията й продължава да се води битка точно между управляващите, бунтовнически групи и Ислямска държава.

От тази битка, на територията на Сирия, са намерили смъртта си около 470, 000 души.  

Преди конфликта обаче страната беше сравнително безопасно място. Известна е с богатите си връзки с древни цивилизации. Доказателство за това е античният град Палмира. Бойци от „Ислямска държава“ обаче взривиха миналата година Триумфалната арка – паметник на 2000 години от Римската епоха в Палмира.

Нищо от това обаче няма да видите във видеото. Вие ще видите един плаж, заснет от различни ъгли, който ви приканва да го посетите.

Това обаче е лично решение.

Всеки, който желае, нека прбова. Сирия ви чака.

Но стиска ли ви?

Източник: glasutnamladitehora.wordpress.com

Facebook коментар
Сподели